Det blev til et ja til at afskaffe forbeholdet, men der var markant forskel på enigheden i valgkredsene. Foto: Shutterstock
Det blev til et ja til at afskaffe forbeholdet, men der var markant forskel på enigheden i valgkredsene. Foto: Shutterstock

Alle stemmekredse stemte ja: Her var forskellen størst

Politik

01/06/2022 22:46

J. Bøgen

Samtlige 92 valgkredse stemte for at afskaffe forsvarsforbeholdet, men der er stor forskel på, hvor overvældende resultatet endte med at være.

Danmark har stemt for at afskaffe forsvarsforbeholdet, og samtlige stemmekredse har faktisk stemt "ja".

Det sagt er der naturligvis lokale og regionale forskelle. Hvor nogle kredse ender med, hvad der kun kan betegnes som en jordskredssejr, var løbet langt tættere andre steder.

Den kreds, hvor tilslutningen til at skrotte forsvarsforbeholdet var størst, var Gentoftekredsen. Af de 36.635 stemmer, der blev afgivet her, stemte hele 80,1 procent for at afskaffe forbeholdet. Valgdeltagelsen endte på 73,3 procent.

I Frederikshavnkredsen var man til gengæld noget mere splittede. Her stemte 58,3 procent for at afskaffe forbeholdet, imens 41,7 procent stemte for at bevare det. Her blev afgivet 29.392, hvilket svarer til en stemmeprocent på 63,8 procent.

Hvis du vil se, hvad resultatet blev i netop din valgkreds, kan du finde ud af det ved hjælp af TV2's grafik.

Mest Læste

Annonce