Der bliver brændt mange penge af på politikernes egen festival. Det er dog skatteyderne, der betaler. Foto: Shutterstock
Der bliver brændt mange penge af på politikernes egen festival. Det er dog skatteyderne, der betaler. Foto: Shutterstock

Bor i kæmpe suite på luksushotel: Spareivrige politikere bruger løs på Folkemødet

Politik

16/6/22 7:35

Redaktionen

Der bliver fyldt godt op med politikere og embedsmænd på et af Bornholms absolut bedste hoteller, når Folkemødet løber af stablen senere på ugen.

Torsdag starter Folkemødet – hvilket bliver første gang siden coronaens indtog, at det sker i den traditionelle form. Det gør også, at der igen i år vil være noget nær en folkevandring af politikere, embedsmænd, journalister og ansatte i interesseorganisationer i retning af klippeøen.

Blandt dem der vil være markant til stede er Region Syddanmark.

Journalista.dk kan berette, at det ikke bliver nogen billig oplevelse for regionens skatteydere. For på trods af at regionen ellers igen og igen oplyser at have problemer med at få økonomien til at løbe rundt, synes der ikke for alvor at være økonomiske begrænsninger, når det handler om ledelsens Bornholmertur.

Således viser aktindsigter over forbruget regionen allerede havde i midten af maj, at den havde brugt over 250.000 kroner på Folkemødet. Allerede en måned før Folkemødet overhovedet var startet. Derved ender den samlede regning formentligt et godt stykke over 300.000 kroner. Politikerne plejer normalt ikke at spare på forplejningen, når skal besøge de bornholmske restauranter og beværtninger.

En væsentlig del af forklaringen på den store regning skyldes indkvarteringen på Hotel Griffen. Et luksushotel med blandt andet spa, som har udsigt over Østersøen.

Overnatningerne kommer dog ikke kun til at ske i standardværelser, da Region Syddanmark også har lejet sig ind i hotellets store suite. Hvem der skal bo i suiten er der ikke nogen oplysninger om.

Annonce