Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Dan Jørgensen brændte 200.000 af på rejse og drak vin til 2.360 per flaske

Politik

22/06/2022 07:10

Redaktionen

Regningen blev til at tage at føle på for skatteyderne, da klimaminister Dan Jørgensen lagde vejen forbi det asiatiske bystat. Der blev i hvert fald ikke sparet nogle steder.

2.360 kroner.

Så stor lød regningen på for de flasker rødvin, som Dan Jørgensen i november sidste år, drak sammen med den danske ambassadør i Singapore. Efterfølgende måtte både politikeren og embedsmanden erkende, at beløbet var langt over det tilladte – og tilbagebetalte derfor udgifterne til den dyre rødvin.

Men som Bjørknæs.dk kan dokumentere, var rødvinen langt fra det eneste ved Singapore-rejsen, der må anses for markant.

Det skyldtes at skatteyderne i alt måtte af med 195.603 kroner, for at Dan Jørgensen i det hele taget kunne komme til Singapore. Et beløb der skyldtes, at den ellers så erklærede modstander af CO2-udledning, ikke rejste alene til den eksotiske destination.

I stedet havde han følgeskab af to embedsmænd, hvis flybilletter var i samme prisklasse som socialdemokratens – hvilket vil sige omkring de 45.000 kroner per rejsedeltager.

Det var langt fra første gang, at Dan Jørgensen besøgte Singapore. Således var det også på programmet, da han i 2014 var fødevareminister – og lagde vejen forbi en fødevaremesse i det fjerne Østen.

Mest Læste

Annonce