Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Dan Jørgensen hyrer sin tidligere assistent til job med millionhyre: Har meget begrænset relevant erfaring

Politik

02/7/22 1:15

Redaktionen

Selv om ledelseserfaringen forud for ansættelsen synes til at overskue, blev det alligevel ministerens tidligere assistent, der sikrede sig et topjob i hans ministerium. Det er sjældent, at ledelsesstillinger med millionlønninger besættes af personer med meget begrænset relevant erfaring.

Da Socialdemokratiet efter det seneste Folketingsvalg i 2019 overtog regeringsmagten, skete der en række markante nyansættelser rundt om i ministerierne. Først og fremmest i forhold til kommunikationschefer, hvor af en afgørende del havde direkte forbindelser til Mette Frederiksens parti.

Det har dog ikke kun været de egentlige kommunikationschefer, hvis ansættelser har været iøjnefaldende. For ifølge Bjørknæs.dk påkalder ansættelsen af Gry Möger Poulsen, der til dagligt arbejder i Klimaministeriet, sig også opmærksomhed.

Det skyldes ikke kun, at hun er blevet ansat i en stilling, der sidste år gav en samlet lønpakke på lige over én million kroner. Men også at hun har ledelsesansvaret for en stor gruppe af medarbejdere, selv om hendes forudgående erfaring med netop ledelsen af andre medarbejdere, syntes til at overskue.

En stor del af sin erfaring med politiske organisationer fik Gry Möger Poulsen, da Dan Jørgensen var socialdemokratisk medlem af Europa Parlamentet. Ligesom i Klimaministeriet, var det også i Bruxelles og Strasbourg hendes opgave, at løse en række politisk motiverede opgaver for partifællen.