Tidligere donerede Danmark én million mundbind. Denne gang er det handsker, der sendes til Ukraine. Foto: Shutterstock
Tidligere donerede Danmark én million mundbind. Denne gang er det handsker, der sendes til Ukraine. Foto: Shutterstock

Danmark sender flere værnemidler til Ukraine

Politik

06/5/22 8:22

Redaktionen

I april blev der doneret 1 mio. mundbind, 1. mio. kitler og 5.000 FFP3-masker fra det nationale lager af værnemidler til Ukraine. Nu doneres yderligere værnemidler i form af 5,7 mio. par handsker til medicinsk brug efter aftale med Ukraine.

Danmark donerer 5,7 mio. par handsker til Ukraine. Det sker efter, at Ukraine gennem EU’s kriseberedskab (ERCC) har anmodet Danmark om at bistå med handsker til medicinsk brug. Der er tale om handsker, som er i overskud på det nationale lager.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

Vi er glade for endnu engang at kunne imødekomme Ukraines ønske om værnemidler i den meget svære situation, som landet står i. Vi er klar til at bistå med yderligere værnemidler, hvis Ukraine eller berørte nabolande har behov for det.
Lisbet Zilmer-Johns

Handskerne afsendes fra det nationale lager, som blandt andet er placeret i Hedehusene. I alt kører 5 lastbiler med værnemidler afsted.

Donationen af handsker er en del af en række donationer fra de danske til de ukrainske myndigheder. Danmark har eksempelvis allerede doneret værnemidler, medicin, ambulancer, vacciner og medicinsk udstyr gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme.

Fakta

  • Danmark donerer 5,7 mio. par handsker til Ukraine.

  • Det ukrainske sundhedsministerium har anmodet om handskerne og står klar til at modtage den danske donation. Værnemidlerne transporteres til et lager i Polen, hvorfra de videredistribueres til Ukraine.

  • Danmark har tidligere doneret 1 mio. mundbind, 1 mio. kitler og 5.000 FFP3-åndedrætsværn til Ukraine fra det nationale lager.

  • Indsatsen koordineres gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme, som varetager og koordinerer anmodninger gennem ERCC.

  • Beredskabsstyrelsen står for kontakten til EU og faciliterer transporten af donationen.

  • Donationen til Ukraine kommer ikke til at påvirke det danske beredskab, ligesom Danmark er klar til at hjælpe Ukraine igen, hvis der opstår yderligere behov.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.