Foto: Th.Bentsen, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Th.Bentsen, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

"Karaktermord" - nu taler Lars Boje Mathiesen efter eksklusion

Politik

10/03/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Han nåede kun at være formand for partiet i en måned.

Lars Boje Mathiesen er vågnet op til en morgen af de travle.

For som han selv skriver på Facebook, så var han formand for Nye Borgerlige, da han gik i seng - men da han vågnede, var han ikke længere formand, faktisk ikke engang medlem af partiet.

Hovedbestyrelsen har nemlig besluttet at ekskludere den nu tidligere formand efter, hvad der lyder som en situation, der kunne være taget ud af en gangsterfilm.

I en mail sendt til medlemmerne af partiet skriver hovedbestyrelsen nemlig:

"Lars Boje Mathiesen har helt uhørt henvendt sig med et krav om at få overført cirka 350.000 kroner, der står på en intern underkonto i partiet, til sin egen private konto til en personlig brandingkampagne. En kampagne, som partiet ikke indgår i og som ikke har en direkte relevans og sammenhæng med Lars Boje Mathiesens medlemskab og formandskab i Nye Borgerlige.

Hvis ikke pengene blev overført senest fredag morgen, har Lars Boje Mathiesen gjort det klart, at han øjeblikkeligt ville træde tilbage som formand for Nye Borgerlige og melde sig ud af vores parti. Samtidig har Lars Boje Mathiesen oplyst, at hans udmeldelse vil koste partiet 350.000 kroner månedligt på grund af tab af støttemidler til folketingsgruppen."

Karaktermord

Lars Boje Mathiesen er imidlertid meget overrasket over at vågne op til den rystende nyhed, og nu tager han bladet fra munden i et længere opslag på sin facebookprofil.

Kære Alle,

Så blev man da lige vækket af en konstant bimlende telefon her til morgen. Da jeg gik i seng var jeg formand, da jeg vågnede så kunne jeg læse i medierne at jeg åbenbart er blevet ekskluderet i løbet af natten.

Det må man da sige var noget af en overraskelse.

Alle der kender mig, eller har læst nogle af de interviews, som jeg har lavet ved at jeg først og fremmest er far. Det er min vigtigste opgave.

Da jeg trådte til som formand fandt jeg løbende ud af at jeg overtog et parti i ruiner. Et bagland, som følte sig kørt over og et sekretariat, hvor medarbejderne var demotiveret og de fleste ville væk.

Det har jeg brugt stort set samtlige af mine vågne timer på at rette op på. Og det var også høj grad lykkedes.

Jeg havde sammen med de gode medarbejdere på Christiansborg fået lagt en ny organisation, en ny kommunikationsstrategi og fået denne fortalt ud til baglandet, som også var orienteret om de nye ideer, tiltag og måden vi ville arbejde på fremover.

Vi var også kommet godt fra start. Baglandet var med ombord og vores kampagner allerede stærkere, da flere bidrog.

Vi var også på vej frem igen. Vi havde igen medlemsfremgang efter en lang periode med tilbagegang. Vi fik to flotte målinger. 4,4% i voxmeter og 3,5% i Gallup. Altså vi var allerede tilbage på vores valgresultat 3,7%.

Grundet tingenes tilstand i partiet, den massive opgave vi ville stå overfor, og behovet for en tydelig og nærværende ledelse, som ikke havde været tilstede de sidste år, var analysen klar. Jeg ville skulle være endnu mere væk hjemmefra for at få denne nye retning på sporet.

Medlemmerne af NB har valgt en familiefar, med to små børn som formand, der bor i Jylland.

Jeg havde derfor i samarbejde med sekretariats chefen lavet et udkast til en kontrakt med et formands vederlag, så vi som familie herhjemme kunne få tingene til at hænge sammen, da min hustru jo sandsynligvis måtte tage orlov.

Vi havde lavet omrokeringer i partiets budget, så dette kunne lade sig gøre ansvarligt i forhold til partiets økonomi og det stadig var overskud.

Beløbet var sat, så vi som familie derhjemme ville kunne klare os( ca. 20.000 kr. netto). men gå en anelse ned i samlet familieindkomst.

Det afviste hovedbestyrelsen fuldstændig med begrundelsen om at jeg jo bare kunne flytte til København, hvis jeg mente det var et problem, og de tilbød et så lille beløb i modbud, som på ingen måde ville kunne fungere( ca. 6.000kr).

Jeg havde derfor meddelt hovedbestyrelsen, at jeg synes det var trist at de ikke ville medvirke til at give nogle arbejdsbetingelser, så vi kunne fungere som familie og at vi måske skulle lægge spørgsmålet ud til medlemmerne.

Jeg gjorde dem opmærksom på at som far, og som mand ville jeg have det overordenligt svært ved at skulle bede min familie og især min hustru om at skulle stå alene med tingene langt mere, have en mand som var mere væk… også i weekenderne, en mand med langt større ansvarsområde…og så skulle hun forresten lige acceptere, at vi ville have langt færre penge som familie også.

Derfor var der forhandlinger med HB, som var gået i hårdknude. Min vurdering var og er, at medlemmerne i NB selvfølgelig ville have forståelse for, at jeg er familie far og bosiddende i Aarhus, og at man som parti vil gavne og drage fordel af at jeg havde arbejdsbetingelser, så mit familie liv også kunne hænge sammen.

Den holdning havde HB ikke. Tiden må jo vise hvem medlemmerne er mest enige med.

At HB så nu forsøger med et karakter mord….at få det til at handle om noget helt andet med spin, for at de ikke skal stå i en dum situation overfor medlemmerne, som jo forståeligt nok vil spørge… hvorfor HB ikke inddrog medlemmer i spørgsmålet..

Ja, det er bare så beskidt tingene er i politik. Det har jeg meget lidt respekt for. De ved, ligeså godt som jeg hvad uenigheden handlede om.

Og det som de forsøger at hænge mig ud på .. er direkte pinligt og usandt og viser blot hvor desperate de er for at vælgerne og medlemmerne ikke får sandheden.

Men som jeg altid siger… husk fakta er din ven.

Jeg har derfor lagt dokumentation for hvad virkeligheden reelt er, i kommentarfeltet, så kan folk selv se.

Det handlede ganske enkelt om at jeg ikke ville risikere at jeg og partiet skulle stå i en Ida Auken sag, hvor man pludselig blev hængt ud for ikke at have betalt skat.

Derfor havde jeg forespurgt at de resterende midler som folk personligt havde doneret til mig, blev udbetalt og straks beskattet, således at vi ikke ville stå med en dum medie sag, og at at pengene så kunne bruges til det koncept jeg havde planlagt, som skulle have titlen “ Boje på Borgen”.

Som alle kan se i mailen jeg har lagt i kommentarsporet, så får jeg netop et svar fra partiet, om at de har talt med revisionen og at det godt kan lade sig gøre og hvad den videre procedure er.

Det vælger HB så at blokere for, da de ønsker at presse mig i de lønforhandlinger der foregår. Det må de om. Men at påstå eller insinuere at jeg har forsøgt at gøre noget ulovligt eller forkert… ja, der lader jeg som altid bare fakta tale…

Jeg forsøgte netop at undgå de skatteproblemer, som jeg ved at andre er kommet i, fordi de ikke har ladet midlerne beskatte. Og den risiko ville jeg på ingen måde løbe.

Man bliver nogle gange overrasket over folk. Og jeg må sige at der er en del mennesker, som har betydet meget for mig, hvor jeg har set en side, som jeg ikke troede var der. Det er en livslektion jeg tager med mig.

Jeg har mine værdier og min integritet intakt. Jeg kan gå dagen og fremtiden i møde med oprejst pande og vide at jeg har gjort det rigtige ved at kæmpe for min familie og insistere på at reglerne skulle overholdes og at medlemmerne skulle høres.

Og så er der sikkert mange, som gerne vil vide hvad fremtiden nu bringer. Men det håber jeg at folk lige respektere.. at det ved jeg simpelthen ikke.

Jeg gik i seng som formand for et parti, og er stået op til overskrifter om at jeg nu er blevet smidt ud..uden at være blevet informeret om det.. det siger vist også det hele om hvordan disse folk arbejder.

Så med det i mente, så er det jo i grunden en befrielse, ikke at skulle have noget at gøre med sådanne typer længere.

Humøret er stadig godt. Motivationen for at kæmpe for frihed, borgernes rettigheder og begrænse politikernes magt er stadig intakt..

Ja, den er måske endda faktisk blevet stærkere.. for nu har disse folk i Hovedbestyrelsen jo lige givet mig endnu mere motivation.

Jeg skal nok melde noget ud til jer alle, når jeg ved hvad fremtiden bringer.

Med ønsket om en god weekend til jer alle.

/ Lars Boje Mathiesen

Mest Læste

Annonce