Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Lars Boje Mathiesen færdig som formand for Nye Borgerlige

Politik

10/03/2023

Redaktionen

Ville have penge overført til personlig brandingkampagne.

Det kommer som en chok for langt de fleste i politik. Men torsdag aften blev Nye Borgerliges formand, Lars Boje Mathiesen, helt ud af det blå ekskluderet fra partiet. Derfor kan han af naturlige årsager heller ikke fortsætte som formand for partiet.

Eksklusionen kommer som en fortsættelse af de mange interne uroligheder, der er opstået i kølvandet på den tidligere formand, Pernille Vermunds, afgang. Partiet er reelt i opløsning med flere udmeldte kommunalpolitikere, og nu en formand og tidligere partiets næstformand, Henriette Ergemann, der nu ikke mere er en del af det lille borgerlige parti.

Ifølge Ekstra Bladet kommer fyringen efter, at Lars Boje Mathiesen har stillet store økonomiske krav til partiet.

Nye Borgerliges organisatoriske næstformand har ifølge Ekstra Bladet fortalt, at Lars Boje har stillet krav om at få overført partimidler til sin private konti. Påstanden bakkes op af en mail, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

I alt har Lars Boje krævet cirka 350.000 kroner, overført til sin egen private konto. De skulle bruges på en personlig brandingkampagne. En kampagne, som partiet ikke indgår i og som ikke har en direkte relevans og sammenhæng med Lars Boje Mathiesens medlemskab og formandskab i Nye Borgerlige'.

Hvis Lars Boje ikke fik sine penge, truede han med at gå af som formand for partiet. Hovedbestyrelsen kom ham dog i forkøbet, og nu står partiet uden formand.

Lars Boje har endnu ikke kommenteret på sagen.

Mest Læste

Annonce