Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Endelig siger Trump, hvad vi alle sammen har regnet med

Politik

16/11/2022 08:21

J. Bøgen

Ordene faldt natten til onsdag, dansk tid.

Vi kender nu den første kandidat til præsidentvalget i USA i 2024 - og det er en genganger fra valget i både 2020 og 2016, der nu tager endnu en runde.

Ja, den tidligere præsident, Donald Trump, stiller op som republikansk præsidentkandidat igen. Det fortalte han natten til onsdag dansk tid fra sin bopæl, Mar-a-Lago, i Palm Beach i Florida.

Det skriver en lang række medier, herunder CNN.

Han brugte talen på at fortælle, hvordan han mener, at USA er gået i forfald under den nuværende præsident, Joe Biden, og at det gik langt bedre, da Trump selv var præsident.

Det er vigtigt at bemærke, at Trumps udmelding altså ikke betyder, at han automatisk bliver republikanernes præsidentkandidat i 2024.

Der er først et større udskillelsesløb, hvor forskellige kandidater fra det republikanske parti skal kæmpe om partiets vælgeres gunst for til sidst at få flest stemmer, så man komme med i duellen om præsidentembedet.

Det er da også usædvanligt tidligt, at Trump kommer med udmeldingen om, at han tager endnu en omgang i manegen. Det er ventet, at de andre republikanske kandidater vil annoncere deres kandidatur i løbet af foråret eller sommeren 2023.

Hvad der til gengæld kan virke lidt paradoksalt er, at Joe Bidens parti, demokraterne, sandsynligvis jubler og måske endda har skudt lidt konfetti af i forbindelse med Trumps udmelding.

Biden slog jo som bekendt Trump ved valget i 2020, og mange analytikere peger på, at Trumps skygge i det republikanske parti er en af de helt store årsager til, at demokraterne faktisk klarede sig nogenlunde helskinnet igennem midtvejsvalget i starten af november.

Trump er virkelig en skikkelse, der skaber splittelse i det republikanske parti, og selvom Biden vil være 82 år, når vi når præsidentvalget i 2024, er det ikke usandsynligt, at han kan gentage succesen er slå den skandaleombruste forretningsmand nok en gang.

Mest Læste

Annonce