Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Hvordan går det med Jakob Ellemann-Jensen? Troels Lund Poulsen giver opdatering

Politik

10/05/2023 11:42

J. Bøgen

Der skete nemlig noget i sidste uge, som fik den sygemeldte formand til at ringe til den fungerende forsvarsminister.

Siden februar i år har Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, været sygemeldt med stress.

Derfor har Troels Lund Poulsen (V) tager over på posten som forsvarsminister, imens formanden for Venstre får det bedre.

Det ændrer imidlertid ikke på, at der kan dukke ting op på den politiske dagsorden, som selv en sygemeldt formand/forsvarsminister må reagere på.

Og sådan en ting dukkede op i sidste uge.

Det blev nemlig meldt ud, at der skulle investeres milliarder af kroner i det danske forsvar for at lappe de huller, der plager Forsvaret.

Og et hul i kassen på hele 38 milliarder kroner fik altså den sygemeldte formand til at ringe til den fungerede forsvarsminister. Det fortæller Troels Lund Poulsen til Børsen.

Har ikke "afhørt" formanden

Troels Lund Poulsen fortæller til avisen, at Ellemann-Jensen har det bedre, men at den fungerende forsvarsminister altså ikke har direkte udspurgt den sygemeldte formand i forhold til helbreddet.

Som han selv formulerer det, så fyldte det alligevel lidt i samtalen, at der manglede knap 40 milliarder kroner til forsvaret.

Både den fungerende forsvarsminister og Venstres fungerede formand, Stephanie Lose, som normalt er næstformand, er løbende i kontakt med Jakob Ellemann-Jensen, men det betyder ikke, at de vil ud med, hvornår Ellemann-Jensen kan vende tilbage.

Ligeledes afviser Troels Lund Poulsen, at der skal sættes en deadline for, hvornår regeringspartiet skal finde ud af, om man eventuelt skal finde en ny formand.

Godt en måned siden sidst

Siden Jakob Ellemann-Jensens sygemelding har der været mange spekulationer om, hvornår han kan vende tilbage, og ikke mindst hvordan det går med den garvede politiker.

Sidst der kom en melding fra Venstre-toppen om Jakob Ellemann-Jensen, var for godt en måned siden inden et møde med Venstres medlemmer i Sorø.

Her lød det fra Stephanie Lose, at "det går fremad med Jakob, og han har det meget, meget bedre".

D. 9. marts skrev den sygemeldte formand selv i et opslag på Facebook, at det gik fremad, og han forventede at vende tilbage på Christiansborg.

Mest Læste

Annonce