Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kan optage dig, mens du sover: Pas på, hvis du bruger denne app

Tech

20/01/2024 15:45

J. Bøgen

Det er altså skræmmende!

Det er efterhånden længe siden, SMS'er var den eneste måde at sende skrevne beskeder til hinanden fra telefon til telefon.

Apps som Messenger, TextNow, Telegram og mange andre er både gratis og tilgængelige på stort set alle smartphones, og det er da også fantastisk, at man på den måde kan holde kontakten til venner og familie, som måske er på den anden side af jorden.

Men har du egentlig tænkt over, hvor du siger ja til, når du henter de apps? Og hvad selskaberne bag får ud af at tilbyde dem gratis?

En af de mest populære beskedapps er WhatsApp, som blev en del af Facebook i 2014, og den giver dig mulighed for både at ringe og skrive til venner og bekendte utroligt nemt.

Selskabet bag appen lover, at det KUN er dig og modtageren af dine beskeder, der kan se, hvad I skriver om på grund af en særlig kryptering - men passer det nu også?

Se lige tweetet herunder. Artiklen fortsætter længere nede

Foad Dabiri er Director of Engineering hos Twitter, så vi har at gøre med en mand, der for alvor har styr på det med elektronik.

Og som han viser i sit opslag, så har hans installerede WhatsApp, uden at han vidste det, tændt for mikrofonen på hans telefon i baggrunden imens han sov - og fortsat med at gøre det fra han stod op og tog på arbejde.

Han skriver videre i tweetet, at billedet kun er et udpluk af tidslinjen over, hvornår WhatsApp har tændt for telefonens mikrofon.

Men hvad går det så lige ud på?

Skal måske målrette annoncer

Lad mig understrege, at dette er personlige overvejelser om, hvad den chokerende opdagelse dækker over, da jeg ikke ligefrem kan kaldes et teknologisk orakel.

Men Facebooks moderselskab, Meta, tjener penge på at sælge annoncer til brugerne af selskabets tjenester. En del af den forretningsmodel handler også om at indsamle informationer om brugerne, så annoncerne kan målrettes brugernes interesser, og det kan være en årsag til, at WhatsApp optager i baggrunden - altså for at opfange eventuelle nøgleord, som kan bruges til at målrette annoncer mod netop dig.

Som sagt er ovenstående egne overvejelser, men Twitters ejer, den excentriske Elon Musk, er ikke sen til at skyde med skarpt efter WhatsApp.

Mest Læste

Annonce