Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kæmpe valgfiasko for konservative - nu er topchef fyret

Politik

13/11/22 8:33

Jens Asbjørn Bøgen

Han nåede at have jobbet i 1½ måned.

I september kunne Det Konservative Folkeparti fortælle, at de havde "headhuntet" Jesper Beinov til at være strategichef for partiet.

Den tidligere pressechef for Dansk Folkeparti begyndte i jobbet d. 1. oktober, men det blev en kort fornøjelse for den nyansatte strateg.

Som følge af Det Konservative Folkepartis fiasko ved Folketingsvalget, hvor partiet mistede to mandater og endte med kun at få en tredjedel af det stemmeantal, de lå til i meningsmålingerne i oktober, skal Beinov nemlig ud og se sig efter et nyt job.

Det skriver TV 2.

"Udfaldet af folketingsvalget for Det Konservative Folkeparti er alment kendt og betyder desværre, at jeg har måttet indgå en fratrædelsesaftale med generalsekretær Søren Vandsø," skriver Beinov til TV 2.

Spørgsmålet er, om Beinovs hoved bliver det sidste, der ruller i Det Konservative Folkeparti efter valgfadæsen.

Formanden Søren Pape Poulsen bliver nemlig voldsomt kritiseret fra flere sider, også fra partiets egne linjer, og nogle begynder også at stille spørgsmålstegn ved, om han er den rigtige mand til posten i fremtiden.

Partiets tidligere formand, Per Stig Møller, ønsker sig for eksempel en "grundig evaluering" af Papes formandskab efter valgnederlaget.

Og Mogens Lønborg (K), tidligere borgmester i København, har sagt direkte, at partiets formand bør skiftes ud.

Hvem der ender med at være formand for Det Konservative Folkeparti i fremtiden, vil kun tiden vise, men sikkert er det i hvert fald, at partiets ledelse har lovet en grundig evaluering af, hvad der gik galt, siden partiet fik så dårligt et valg.

Her har flere peget på, at partiets 2030-plan spillede en stor rolle i faldet fra tinderne.

I den forbindelse gjorde konservative det nemlig klart, at de ville arbejde for en afskaffelse af topskatten, og det har, ifølge analytikere, virket direkte tonedøvt i en tid, hvor mange danskere må vende hver en krone for at få enderne til at mødes.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce