Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Kulturministerens luksustur: Brugte 100.000 kroner på flybillet for at komme til filmfest

Politik

19/5/22 9:48

Redaktionen

Skatteyderne fik noget af en regning, da den socialdemokratiske kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen tidligere på året tog til Oscar-uddeling.

En af de brancher, der for alvor har været ramt af corona-restriktionerne, har været flybranchen. Det har samtidig gjort, at priserne på næsten alle væsentlige ruter hen over vinteren og foråret var banket helt i bund – fordi efterspørgslen efter rejser til eksempelvis USA var langt lavere end normalt.

Derfor skulle man måske også tro, at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen og hendes medrejsende delegation af embedsmænd havde fundet en billig måde at komme frem til Oscar-uddelingen i slutningen af marts i år.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Bjørknæs.dk, var dette dog langt fra tilfældet.

Således kan gravermediet berette, at skatteyderne måtte af med lige under 100.000 kroner, for at Ane Halsboe-Jørgensen kunne komme med flyet frem og tilbage mellem Danmark og USA.

På trods af at den danske stat har aktier i SAS, var det skandinaviske luftfartsselskab dog ikke ene om at fragte ministeren og hendes delegation frem og tilbage mellem Danmark og USA.

Det skyldes, at det på vej til Guds eget land, var nogle af British Airways dyreste sæder, der blev fyldt op af socialdemokraten og hendes udvalgte embedsmænd.

Annonce