Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen prædiker diversitet: Hos Socialdemokratiet ansætter de kun hvide danskere

Politik

03/5/22 6:57

Redaktionen

Samtidig med Socialdemokratiets konsekvente krav om at både offentlige og private arbejdsgivere skal ansætte ikke-etniske danskere i integrationens navn, har Mette Frederiksens parti reelt kun danskere ansat på sine partikontorer.

Da Socialdemokratiet kom til magten ved Folketingsvalget i 2019, var det blandt andet på løfter fra Mette Frederiksen om, at der skulle ske en bedre integration af ikke-etniske danskere. Hvilket i høj grad skulle ske ved, at arbejdsgiverne ansatte personer af eksempelvis arabisk og afrikansk oprindelse.

Derfor skulle man måske også tro, at Socialdemokratiet selv ville gå forrest med et godt eksempel. Det ved at ansætte mange ny-danskere, for på den måde at sikre mangfoldighed i partiets egen arbejdsstyrke.

Men ifølge gravermediet Bjørknæs.dk, er dette dog langt fra tilfældet.

Mediet har foretaget en gennemgang af de ansatte på partiets kontorer i både Danmark og udlandet, hvilket fastslår at de næsten uden undtagelse fremstår som etniske danske. Derfor er sandsynligheden for at få et svar fra en Muhammed eller Mustafa hvis du ringer til Socialdemokratiet, også noget nær lig nul. I stedet vil det være en Hansen eller Jensen, der besvarer henvendelserne.

Lige så hurtige Mette Frederiksen og resten af den socialdemokratiske top har været til at kræve integration via arbejdsmarkedet, lige så afvisende synes den overfor at svare på sine egne manglende ansættelser. Således har Socialdemokratiets pressetjeneste blandt andet ikke ønsket at svare på, hvorfor regeringspartiet gør lige præcis det modsatte af, hvad det kræver af alle andre.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.