Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen prædiker diversitet: Hos Socialdemokratiet ansætter de kun hvide danskere

Politik

03/05/2022 08:57

Redaktionen

Samtidig med Socialdemokratiets konsekvente krav om at både offentlige og private arbejdsgivere skal ansætte ikke-etniske danskere i integrationens navn, har Mette Frederiksens parti reelt kun danskere ansat på sine partikontorer.

Da Socialdemokratiet kom til magten ved Folketingsvalget i 2019, var det blandt andet på løfter fra Mette Frederiksen om, at der skulle ske en bedre integration af ikke-etniske danskere. Hvilket i høj grad skulle ske ved, at arbejdsgiverne ansatte personer af eksempelvis arabisk og afrikansk oprindelse.

Derfor skulle man måske også tro, at Socialdemokratiet selv ville gå forrest med et godt eksempel. Det ved at ansætte mange ny-danskere, for på den måde at sikre mangfoldighed i partiets egen arbejdsstyrke.

Men ifølge gravermediet Bjørknæs.dk, er dette dog langt fra tilfældet.

Mediet har foretaget en gennemgang af de ansatte på partiets kontorer i både Danmark og udlandet, hvilket fastslår at de næsten uden undtagelse fremstår som etniske danske. Derfor er sandsynligheden for at få et svar fra en Muhammed eller Mustafa hvis du ringer til Socialdemokratiet, også noget nær lig nul. I stedet vil det være en Hansen eller Jensen, der besvarer henvendelserne.

Lige så hurtige Mette Frederiksen og resten af den socialdemokratiske top har været til at kræve integration via arbejdsmarkedet, lige så afvisende synes den overfor at svare på sine egne manglende ansættelser. Således har Socialdemokratiets pressetjeneste blandt andet ikke ønsket at svare på, hvorfor regeringspartiet gør lige præcis det modsatte af, hvad det kræver af alle andre.

Mest Læste

Annonce