Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lægens opfordring: Folketingsmedlem sygemeldt

Politik

12/12/2023 12:44

J. Bøgen

Det skyldes ikke arbejdet som politiker.

Folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Dennis Flydtkjær, har set sig nødsaget til at sygemelde sig fra Folketinget.

Det seneste år har vi hørt en del om, at politikeres arbejdspres kan føre til stresssymptomer og lignende, men det er faktisk ikke arbejdet som politiker, der er årsagen til Flydtkjærs sygemelding.

I stedet er det personlige forhold eller som Flydtkjær selv beskriver det i et facebookopslag: En storm af udfordringer, der har ramt ham og familien.

Psykisk sygdom og dødsfald

I facebookopslaget skriver politikeren:

Kære venner

Der lidt grænseoverskridende at skulle skrive denne besked, da sygdom er en privat ting.

Jeg har på anbefaling fra min læge valgt at blive sygemeldt fra Folketinget. Det skyldes ikke arbejdspres eller andet som politiker, men derimod en storm af udfordringer, som har ramt mig og min familie. De udfordringer gør, at jeg har måtte erkende, at det for nuværende ikke er foreneligt med at passe mit hverv som folketingsmedlem.

Jeg ønsker ikke gå i detaljer med det hele, da det ikke alene er min personlige historie og derfor ikke op til mig at fortælle, men jeg har et familiemedlem som er hårdt ramt af psykisk sygdom gennem flere år. Det har tæret meget på hele familien og gør det stadig. Derudover er der opdaget en stor cyste i hovedet hos et af mine børn, der - på trods af at være godartet - har en størrelse, der gør, at den ikke kan fjernes. Oven i det har vi haft et dødsfald i den nærmeste familie på grund af kræft.

Det hele lagt sammen er en stor belastning for mig og ikke mindst mine børn, som er pressede og har brug for en far, der ikke er i København de fleste af ugens dage.

For at hele familien kan komme godt igennem det, og så jeg kan være der for mine børn, så er jeg også nødt til at passe på mig selv. Det kan jeg desværre ikke samtidig med, at jeg arbejder i København, så derfor er jeg sygemeldt i en periode.

Jeg har naturligvis afleveret en lægeerklæring til Folketinget.

De bedste hilsner Dennis

Dennis Flydtkjær har tidligere været medlem af Dansk Folkeparti og blev valgt til ind i Folketinget for første gang ved valget i 2011.

Han er også er tidligere viceborgmester i Herning fra 2014 til 2017.

Mest Læste

Annonce