Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Mattias Tesfaye hyrer spindoktorer til 2.2 millioner kroner om året

Politik

02/6/22 7:52

Redaktionen

Lønningerne er på et niveau, som socialdemokraten ellers tidligere i hans politiske karriere, var en udtalt modstander af.

Forårets helt store overraskelse i dansk politik var, da Nick Hækkerup valgte at forlade posten som justitsminister – for i stedet at blive direktør i en brancheorganisation.

Det gav omvendt plads til Mattias Tesfaye, som blev forfremmet fra posten som Udlændinge- og integrationsminister.

Med ministerrokader sker der også afskedigelser og nyansættelser af spindoktorer, som har til opgave at hjælpe deres minister med ikke kun at håndtere pressen, men i mindst lige så høj grad at tænke strategisk. En håndsrækning i dagligdagen, der langt fra er en billig oplevelse for skatteyderne.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Bjørknæs.dk har opnået hos Justitsministeriet.

I alt løber den årlige regning for Mattias Tefayes spindoktorer op i 2.237.644 kroner, hvilket skyldes, at Mattias Tesfaye i modsætning til hvad der gælder for ministre normalt, ikke kan nøjes med én enkelt spindoktor, hvis officielle titel er særlig rådgiver. I stedet har han ansat både Kristian Gladbo Platz og Michaels Baunsgaard Schreiber i stillingerne.

De to stillinger kaster hver 1.118.822 lønningskroner af sig om året, når der sker medregning af den pension, spindoktorerne får udbetalt fra Justitsministeriet.

Lønninger der er i en klasse, man måske ellers skulle tro, Mattias Tesfaye havde problemer med. Det skyldes at han i høj grad skabte sin politiske karriere på at kræve, at de rigeste danskere skulle have mindre i lønposen, så der ville blive bedre luft i budgettet til at hjælpe landets fattigste.