Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Mattias Tesfaye: Jeg er ikke diktator

Politik

21/5/21 10:34

LTT

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) indkalder Folketingets partier til forhandling om placering af et udrejsecenter for udviste, kriminelle udlændinge tirsdag aften.

Vil indkalde Folketingets partier til forhandling 
Mattias Tesfaye oplyste torsdag aften, under et dramatisk borgermøde i Humblehallen på Langeland, at han vil indkalde Folketingets partier til forhandling om udrejsecenteret på Langeland. Denne udmelding kommer i kølvandet på, at et folketingsflertal bestående af de borgerlige partier og SF torsdag eftermiddag meldte ud, at de er imod en placering af centeret på netop Langeland. I den forbindelse sagde Mattias Tesfaye “Jeg er minister, jeg er ikke diktator,” og sagde videre “hvis et flertal af Folketinget siger, det er en elendig idé, så kommer vi ikke til at tromle hen over Folketinget.” Mødet bliver afholdt tirsdag aften med partiernes udlændingeordførere skriver netavisen Pio.

Det står åbent
Med den melding fra udlændinge- og integrationsministeren, står det nu åbent, om det planlagte center bliver placeret på Langeland, eller om det skal placeres et helt andet sted. 

Ny placering af udrejsecenter
Regeringen har i et forståelsespapir, med deres tre støttepartier, De Radikale, SF og Enhedslisten, indgået en aftale om, at der skal findes en ny placering af udrejsecenteret for kriminelle udlændige. Udrejsecenteret ligger lige nu placeret på Kærshovedgård ved Bording i Ikast-Brande Kommune i Midtjylland.

Fremgår af forståelsespapir
I forståelsespapiret fremgår følgende: “Udrejsecenter til udvisningsdømte: En ny regering vil arbejde for, at kriminelle udvisningsdømte udsendes af Danmark hurtigere end i dag. En ny regering vil iværksætte en undersøgelse af, hvor de bedst kan placeres, så længe de opholder sig i Danmark,” 
Det er dermed endnu uvist om udrejsecenteret på Langeland bliver en realitet.