Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen indkalder partier til møde om genåbning

Politik

01/03/2021 10:51

Theis

Statsminister Mette Frederiksen har indkaldt partiformændene fra de andre partier til en drøftelse om yderligere genåbning af Danmark.

I dag er det den 1. marts, og det betyder også, at der er en helt branche, der kan få lov til at åbne op igen.

Detailhandlen får lov til at vende tilbage, og dermed bliver det igen muligt at handle i diverse butikker i Danmark.

Der er dog fortsat meget, der stadig er lukket ned, og danskerne savner blandt andet de liberale erhverv, hvor bl.a. frisører har været lukket ned siden jul.

Det kan dog være, at der ikke er længe til, at en ny genåbning står for døren, da Mette Frederiksen har indkaldt partiformændene fra de andre partier i folketinget til en drøftelse om genåbning af landet.

Møde i dag

Dette møde finder sted i dag den 1. marts, sådan lyder det i en pressemeddelelse fra statsministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen har inviteret partilederne til bilaterale drøftelser om den videre genåbning af samfundet, udrulningen af vacciner og den langsigtede strategi for håndteringen af pandemien. Sådan lyder det indledningsvist i pressemeddelelsen.

”Takket være danskernes indsats, der igen har banket smitten ned, er vi nu et sted i epidemien, hvor vi er i gang med en gradvis og også tiltrængt udfasning af restriktionerne, der fortsætter mandag,” fortæller Mette Frederiksen og fortsætter:

“Vi har også brug for en samlet genåbningsplan, hvor vi i takt med en øget brug af test, og at stadig flere bliver vaccinerede, kan udfase flere af restriktionerne – selvfølgelig med det mål, at Danmark er fuldt og helt åbent så hurtigt, som det er sundhedsmæssigt forsvarligt.”

“Jeg glæder mig til at høre partiernes bud på, hvordan vi bedst griber det arbejde an.” lyder det slutteligt fra statsministeren.

Statsministeriet nævner dog ikke noget ud om, hvornår mødet finder sted i løbet af dagen, og hvor mange møder der er påtænkt at afholde.

Mest Læste

Annonce