Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen tager igen og igen privatflyet: Udgifterne holdes skjult

Politik

20/06/2022 19:07

Redaktionen

Hemmelighedskræmmeriet kommer på trods af, at reglerne ellers er meget klare – og offentlige lister skal føres i forlængelse af rejserne.

"Jeg er grøn, før jeg er rød."

Sådan lød det fra Mette Frederiksen, da hun tidligere på året indrykkede en kronik i Politiken. Her forklarede hun samtidig, at det for klodens fremtid var afgørende at nedbringe CO2-udledningerne.

Men som Bjørknæs.dk tidligere har kunnet afsløre, syntes der i høj grad alene at være tale om politiske udmeldinger. For blot få dage efter kronikkens offentliggørelse, chartrede Mette Frederiksen et privatfly for at rejse til Paris – selv om der præcist samtidig afgik et rutefly med samme destination, som endda var hurtigere fremme.

Men hvad blandt andet brugen af privatfly for Paris-turen har kostet skatteyderne, er dog et meget åbent spørgsmål. For det er tilsyneladende ikke noget, Statsministeriet har den store lyst til at offentliggøre.

Det på trods af, at den såkaldte Åbenhedsordning ellers skulle sikre netop åbenhed omkring, hvilke udgifter ministre pålægger skatteyderne at betale. Men der synes at være afgørende forskel på, hvad der fremgår af Åbenhedsordningen og så de faktiske udgifter, rejserne for Mette Frederiksen har medført. Således er flere udenlandsrejser slet ikke blevet opført på Åbenhedsordningens hjemmeside, mens der i andre tilfælde, kun synes at være påført dele af regningerne.

Statsministeriets presseservice har ikke ønsket at oplyse, hvorfor Åbenhedsordningen langt fra lever op til sit navn, når det handler om Mette Frederiksens forbrug.

Mest Læste

Annonce