Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock

Minister indlagt: Må melde fra til forhandlinger

Politik

20/06/2024 10:17

J. Bøgen

Han har endnu ikke meldt noget ud om diagnosen.

Klimaet og den grønne omstilling er vigtige emner, som kræver stort politisk fokus og engagement.

Flere centrale personer arbejder hårdt for at sikre bæredygtige løsninger for fremtiden, herunder Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

I denne uge har ministeren dog måttet trække sig midlertidigt fra sin post grundet alvorlige helbredsmæssige udfordringer.

Lars Aagaard har offentliggjort på LinkedIn, at han er blevet indlagt med voldsomme rygsmerter.

"Det her var ikke lige det, jeg havde drømt om, da ugen startede. Ryggen vil ikke som jeg, så nu er jeg indlagt med voldsomme rygsmerter. Heldigvis er der gode folk i sundhedsvæsenet til at tage sig af mig og finde ud af, hvad der er galt," lyder det i opslaget.

Må melde fra til trepart

Den pludselige indlæggelse betyder, at Lars Aagaard i øjeblikket ikke kan deltage i arbejdet med den grønne trepart, som har til formål at reducere landbrugets CO2-udledning.

Forhandlingerne, som blev indledt i januar, forventes at resultere i et udspil inden udgangen af måneden. De øvrige forhandlingsparter inkluderer landbruget, fagforeninger, kommuner og miljøorganisationer, og processen ledes af tidligere formand for Folketinget, Henrik Dam Kristensen.

Aagaard udtrykker sin frustration over situationen: "Det er pokkers ærgerligt, for der er så meget at tage fat på. Ikke mindst fordi vi knokler på i den grønne trepart og med mange andre grønne sager. Men en smerte, som rammer som en forhammer i rygsøjlen - det kan mærkes."

Selvom ministeren håber på en hurtig bedring og at kunne vende tilbage til arbejdet snart, er hans præcise diagnose endnu ikke fastlagt.

Mest Læste

Annonce