Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto

Mørklægning til den store guldmedalje: Barbara Bertelsens mange rejser holdes skjult

Politik

22/7/22 4:58

Redaktionen

Det er ikke kun Statsministeriet, som i dén grad synes at have svært ved at udlevere udgiftsbilag, der relaterer sig til den skandaleombruste departementschef - hendes tidligere arbejdsgiver mener det nærmest er uoverskueligt at finde frem til hendes regninger.

Tidligere på sommeren stod det klart, at danskerne snart skal til valg. Det i forlængelse af minkskandalen, hvor Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen spillede en afgørende rolle.

En af udløberne af skandalen har været, at statsminister Mette Frederiksen har luftet muligheden for at gå den såkaldte Offentlighedslov nærmere efter i sømmene. Det vil sige loven, der eksempelvis giver adgang til aktindsigter.

Bedømt på et meget langtrukkent forløb Journalista.dk har haft med både Statsministeriet og Justitsministeriet, synes dette på mange måder at være påkrævet.

For igennem en lang række måneder har gravermediet forsøgt at finde frem til, hvad det kostede skatteyderne, da Barbara Bertelsen tog på en lang række tjenesterejser under sin tid hos Justitsministeriet, hvor hun var departementschef i årene 2015 og 2020.

Således oplyser Justitsministeriet, at det er uoverskueligt at finde frem til de bilag, der relaterer sig til Barbara Bertelsens rejser i ind- og udland.

Afvisningen kommer i forlængelse af, at Statsministeriet siden det tidligere forår igen og igen har udskudt fremsendelsen af regningerne, der blev betalt til en rejse med privatfly, som Mette Frederiksen sammen med Barbara Bertelsen og andre fremtrædende embedsmænd, foretog til Paris i februar i år.

Annonce