Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nu taler danskerne: Mette Frederiksen skal for en rigsret

Politik

09/07/2022 14:54

Redaktionen

Det kan godt være, at Folketinget ikke har lyst til at sende Statsministeren for en rigsret, og der er et flertal på Borgen for, at Mette Frederiksen fredes. Det betyder dog ikke, at danskerne er tilfredse med den beslutning.

Lige nu har et borgerforslag fået vind i sejlene efter at Folketinget tilsyneladende har fredet Statsministeren i en sådan grad, at der end ikke laves en advokatundersøgelse i forhold til at få afdækket et juridisk efterspil på minkkommissionens rapport.

Rapporten har ellers kritiseret Statsministeren i stor stil, men alligevel har et flertal af politikerne på Christiansborg besluttet sig for, at de end ikke orker at stemme for en advokatundersøgelse af sagen.

I stedet håber et flertal i Folketinget på, at stormen kan rides af, og et nyt valg kan give indrømmelser og måske endda ministerbiler efter den store loyalitet er udvist til den siddende Statsminister.

Kritikken har haglet ned over flere partier siden rapporten blev offentliggjort, og nu er der starten et Borgerforslag, der vil tvinge Christiansborg til i det mindste at stemme om en rigsretssag. Selvom sagen uden tvivl allerede er afgjort, så viser den hurtige tilslutning, at der er utilfredshed i befolkningen med Mette Frederiksens ageren i sagen og den fredning, hun har fået af sine politiske venner.

De politiske fjender derimod ønsker, at uvildige advokater skal undersøge rapportens konklusioner og give deres juridiske vurdering af, om der er basis for en rigsretssag mod Mette Frederiksen eller andre i regeringen. Hvis en sådan undersøgelse iværksættes, så er kontrollen pludselig ude af politikernes hænder, og det ønsker det danske magtcentrum tilsyneladende ikke.

Borgerforslag med vind i sejlene

På bare to dage har forslaget fået 4.500 underskrifter, og det forventes, at de 50.000 nås inden længe.

Du kan sætte din underskrift på forslaget her.

Hvad mener du? Skal Mette Frederiksens ageren undersøges mere eller synes du, at vi skal lægge minksagen i graven og koncentrere os om noget andet?

Skriv din mening på vores Facebookside her.

Mest Læste

Annonce