Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny anbefaling: Se hvornår, du (måske) kan gå på pension

Politik

03/5/22 12:39

Jens Asbjørn Bøgen

Pensionskommissionen er kommet med sine anbefalinger til fremtidens pensionsstruktur - og den er følger ikke politikernes plan.

Nu kan du gå på pension, når du er 67 år. Fra 2030 kan du gå på pension, når du er 68 år. I 2035 skal du have rundet de 69 år - og sådan fortsætter det, til du skal være 74 år for at gå på pension i 2070 ... eller hvad?

I 2015 indgik en række politiske partier en aftale, der havde til formål at sikre fremtidens samfundsøkonomi. Det skulle blandt andet sikres ved at øge pensionsalderen, så man på den måde tager højde for, at den forventede levealder stiger.

Men nu er Pensionskommissionen kommet med dens længe ventede anbefalinger til den levetidsindeksering, politikerne arbejder ud fra - og den er ikke enig i den nuværende model.

Det fortæller TV2 på deres hjemmeside.

Farten skal sættes ned

Pensionskommissionen anbefaler, at man ændrer i den nuværende levetidsindeksering fra 2045. Helt præcist lyder det, at man bør halvere forhøjelsen af pensionsalderen, så den fra 2045 ikke skal stige med et helt år hvert femte år. I stedet skal man "nøjes" med et halvt år.

Ifølge TV2 er baggrunden for anbefalingen er, at når pensionsalderen stiger med samme hastighed som levealderen, vil arbejdslivet relativt set komme til at fylde mere af livet for kommende generationer, end det har været tilfældet førhen.

80.000 færre i arbejde i 2100

Den nye anbefaling vil imidlertid have stor indvirkning på arbejdsudbuddet. Faktisk vil der være 80.000 færre mennesker tilgængelig for arbejdsmarkedet i 2100 i forhold til det nuværende system.

Kommissionen har blandt andet til opgave at komme med forslag til, hvordan det gøres mere attraktivt at spare op til sin egen pension, samtidig med at udgifterne til pensionssystemet ikke løber løbsk.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.