Udover tjansen som kassemedarbejder, skal der også langes øl over disken og serveres nybagt brød. Foto: Shutterstock
Udover tjansen som kassemedarbejder, skal der også langes øl over disken og serveres nybagt brød. Foto: Shutterstock

Partileder skal sidde ved kassen i Rema 1000

Politik

07/10/2022 09:19

J. Bøgen

Hun skal også stå i en bager og servere på en bodega.

Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, tager en noget alternativ tilgang til valgkampen, når hun sætter kurs mod Lolland i dag.

Hun skal nemlig ikke ud og kapre vælgere ved at uddele flyers på gader og stræder - næh nej, hun skal såmænd sidde bag kassen i Rema 1000.

Det skriver DR.

Bagerjomfru og bartender på bodega

Udover tjansen som kassemedarbejder skal Sofie Carsten Nielsen og stå i en bager og senere lange øl over bardisken på en bodega.

Formålet med den lidt alternative måde at føre valgkamp er at få nogle "helt almindelige samtaler" om, hvordan det går for de danskere, hun falder i snak med.

Og det er en god idé, Det Radikale Venstre er kommet på. Det mener i hvert fald valgforsker og direktør for analysevirksomheden Methods.dk, Kenneth Tue Nielsen.

"De her lokale tiltag er med til at flytte stemmer. Man kan selvfølgelig ikke sige, at et lakridsbolsje kan konverteres til 0,4 stemme, men det er en del af den samlede kampagne," siger han til DR.

Bagud i meningsmålingerne

Det var Det Radikale Venstre, der mere eller mindre tvang statsminister Mette Frederiksen (S) til at udskrive Folketingsvalg netop nu.

I løbet af sommeren stillede de radikales formand nemlig et ultimatum: Udskriv valg ved Folketingets åbning (i tirsdags), eller vi vælter regeringen med et mistillidsvotum.

Om det er det ultimatum, der er årsagen, vides selvsagt ikke, men faktum er, at Det Radikale Venstre lige nu står til omkring 5,6 procent af stemmerne, når danskerne sætter krydset d. 1. november.

Det er mærkbart mindre end resultatet fra valget i 2019, hvor partiet fik 8,6 procent af stemmerne.

Mest Læste

Annonce