Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Peter Skaarup forlader DF og tilslutter sig Inger Støjberg

Politik

25/6/22 6:11

Redaktionen

Nedsmeltningen i Dansk Folkeparti er næsten total. Med fredagens udmelding fra en af Dansk Folkepartis mest loyale politikere synes Morten Messerschmidts projekt med at genrejse Dansk Folkeparti som et utopisk scenarium.

Selvom det efterhånden ikke kan komme som nogen overraskelse med de mange udmeldinger fra Dansk Folkeparti, så er det alligevel en stor nyhed, at Peter Skaarup melder sig ud af partiet.

Skaarup har gennem mange år været med til at tegne Dansk Folkeparti med sine markante holdninger og professionelle ageren foran journalisterne.

Peter Skaarup meldte ud på Facebook, at han ville forlade Dansk Folkeparti. Her skrev han:

"Jeg har altid været ubrydeligt loyal over for DF. Først da Pia Kjærsgaard var formand, siden under Kristian Thulesen Dahl og til sidst her i en kort periode under Morten Messerschmidt. Men på det seneste er det blevet sværere og sværere.

Siden Morten Messerschmidt fremkaldte en afstemning om jeg skulle fortsætte som gruppeformand for nogle måneder siden, har det været svært."

I forbindelse med sin udmelding af Dansk Folkeparti, løfter Peter Skaarup samtidig sløret for, hvor han vil lægge sine politiske kræfter, og det bliver sammen med Inger Støjberg, der nu får et stærkt politisk kort at spille med i den kommende valgkamp.

"Jeg har altid haft stor tillid til Inger Støjberg og jeg har på intet tidspunkt følt at hende og jeg har været meget uenige om ret meget. Faktisk synes jeg hun gør det helt vildt godt, og jeg har altid følt at jeg har haft et værdifællesskab med hende og i hvert fald dele af partiet Venstre.

Jeg vil derfor nu bruge mine kræfter sammen med Inger Støjberg."

Danmarksdemokraterne har på rekordtid samlet mere end 50.000 vælgererklæringer.

Annonce