Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, har allerede fået flere end nok vælgererklæringer. Foto: Steen Brogaard, ft.dk
Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, har allerede fået flere end nok vælgererklæringer. Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Støjberg sætter rekord i indsamling af vælgererklæringer - mere end klar til valget

Politik

24/06/2022 09:47

J. Bøgen

Ikke engang et døgn efter, Inger Støjberg præsenterede sit nye parti, Danmarksdemokraterne, har hun samlet nok vælgererklæringer til at stille op til valget.

Inger Støjberg, der forlod partiet Venstre for omkring et halvt år siden, lancerede sit nye parti i går. Partiet har navnet Danmarksdemokraterne, og i dag er der allerede 40321 danskere, der har givet hende en vælgererklæring.

Det skriver TV 2.

Der er tale om igangsatte vælgererklæringer, som skal bekræftes om syv dage for at være rigtigt gældende.

For at være opstillingsberettiget til folketingsvalget kræver det 20182 bekræftede vælgererklæringer.

Et borgerligt parti

Partiet Danmarksdemokraterne skal være et blåt parti, og der er efterhånden en del af dem derude.

Når Inger Støjberg med Danmarksdemokraterne sætter endnu et parti i spil til blå blok, så er der efterhånden lidt at vælge i mellem på den fløj.

Nogle af partiets programpunkter er:

  • En stram udlændingepolitik er en af de vigtige punkter:

  • Spørgsmålet om land og by eller provinsen og København bliver også en af de vigtigste vare på Danmarksdemokraternes hylde.

  • Derudover kommer de til at have en anden holdning til EU end partiet Venstre, hvor Støjberg kommer fra. Det bliver ikke direkte modstandere, men kommer til at have en politik der hedder ”Mindre EU”

  • Samtidig vil Danmarksdemokraterne, hvis de kommer i Folketinget, være det eneste parti på blå blok udover Dansk Folkeparti, som vil bevare Arne-pensionen.

Om Inger

Inger Støjberg er født i 1973 i Hjerk i Jylland.

Hun sad i Folketinget frem til 2021 og var valgt for Venstre. Fra 2019 til 2020 var hun næstformand for partiet Venstre. Hun meldte sig ud af venstre i februar 2021, hvorefter hun fortsatte som løsgænger ind til december 2021.

Støjberg har tidligere været minister for beskæftigelse, bolig, ligestilling, udlændinge og integration.

Ved rigsretssagen i 2021 blev Inger Støjberg idømt 60 dages ubetinget fængsel. Samme måned erklærede et flertal i Folketinget Inger Støjberg uværdig til at sidde i Folketinget.

Mest Læste

Annonce