Foto: Steen Brogaard/ft.dk
Foto: Steen Brogaard/ft.dk

Politisk leder går af efter katastrofevalg - som hun selv fremtvang

Politik

02/11/22 2:33

Jens Asbjørn Bøgen

Partiet blev mere end halveret ved valget i går.

Sofie Carsten Nielsen går af som leder for Radikale Venstre.

Det siger hun på et hasteindkaldt pressemøde på Christiansborg.

Hun indleder det meget korte pressemøde med at fortælle, at hun lige nu skulle have været ved dronningen for at fortælle, hvem Radikale Venstre peger på som kongelig undersøger. Men den opgave har partiets næstformand Martin Lidegaard i stedet fået.

Det er de personlige stemmetal, der er tikket ind i løbet af dagen, som for alvor har fået hende til at tage beslutningen om at træde tilbage. For ifølge hende selv viser de meget tydeligt, at der ikke er tillid til hende.

"Vælgernes stemmer vil noget andet, og det har jeg taget den største respekt for. Derfor kan jeg heller ikke fortsætte som politisk leder," siger hun ifølge TV 2.

Hun sluttede et ultrakorte doorstep-pressemøde med at sige, at hun nu går, og at hun håber, pressen vil respektere det. Med de ord vendte den tydeligt berørte politiker sig og forlod journalisterne uden at svare på nogen spørgsmål.

Det var Sofie Carsten Nielsen, som i begyndelsen af juli satte statsminister Mette Frederiksen stolen for døren og truede med et mistillidsvotum, hvis ikke hun udskrev folketingsvalg senest ved Folketingets åbning.

Hun blev første gang valgt ind i Folketinget i 2011, og hun blev Radikale Venstres formand i 2020.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce