De Radikale truer med at vælte regeringen, hvis ikke Mette Frederiksen trykker på valgknappen. Foto: Shutterstock
De Radikale truer med at vælte regeringen, hvis ikke Mette Frederiksen trykker på valgknappen. Foto: Shutterstock

Røde partier angriber Radikale

Politik

04/10/2022 09:51

J. Bøgen

"Det bekymrer mig."

Mette Frederiksen (S) har en deadline.

Hun skal nemlig trykke på valgknappen senest onsdag, dagen efter Folketingets åbning. Ellers vil De Radikale vælte regeringen ved at udtrykke mistillid.

Men i en aktuel situation nærmest uden sidestykke med vanvittige energipriser, eksploderende inflation og sabotage på kritisk infrastruktur få kilometer fra Danmarks maritime grænse, er det ikke ligefrem et godt tidspunkt at sætte Folketingets arbejde på pause.

Sådan lyder det fra Enhedslisten og SF ifølge DR.

Lad Folketinget arbejde

Enhedslistens Mai Villadsen synes, det er uklogt at udskrive valg i en så alvorlig situation. Hun så langt hellere, at Folketinget kunne fokusere på at håndtere den kritiske situation, hvor danskere i hobetal har svært ved at betale regningerne, og der er krig i Europa.

Samme røster lyder fra SF's forkvinde, Pia Olsen Dyhr:

"Der kunne jeg godt tænke mig, at Folketinget kunne arbejde. Altså at vi kunne lave tiltag hele tiden som aftalt. Det bliver lidt sværere, når vi går i valgkamp," siger Pia Olsen Dyhr til TV2 News.

Radikale giver sig - lidt

Førhen lød det fra De Radikale, at Mette Frederiksen skulle udskrive valg ved Folketingets åbning - og det er i dag, tirsdag.

Men nu har statsministeren fået lidt ekstra tid at løbe på.

"Den præcise dag betyder ingenting for mig. Og jeg kan også konstatere, at adskillige kommentatorer har noteret sig, at det bliver onsdag, der bliver udskrevet valg. Og det er helt fint med mig og os," siger politisk leder for De Radikale, Sofie Carsten Nielsen (R), til Ritzau.

Mest Læste

Annonce