Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Snart kan du igen få 110 procent af din dagpengesats

Politik

21/03/2023 09:31

Jens Asbjørn Bøgen

Planen er, den skal gælde fra d. 1. juli.

Regeringen vil gøre det markant mere økonomisk attraktivt for dagpengemodtagere at gå fra at være ufaglært til faglært.

Der lægges op til, at der fra 1. juli igen skal være en ret til at påbegynde en erhvervsuddannelse inden for brancher med mangel på arbejdskraft.

Her skal man kunne modtage 110 procent af sin hidtidige dagpengesats, hvis man er over 30 og er ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Ordningen har tidligere været gældende fra august 2020, men udløb 31. december 2022. Mens retten var gældende, påbegyndte ca. 2.800 ledige et uddannelsesforløb.

De mest populære erhvervsuddannelser var social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

Retten til uddannelsesløft på 110 procent dagpenge vil indtil videre gælde for resten af 2023.

Mangler faglærte hænder

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

"Det er vigtigt for regeringen, at vi skaffer mere faglært arbejdskraft, og i det hele taget har regeringen stort fokus på uddannelse. Vi ved, at der er mangel på faglærte i virksomhederne, og behovet i fremtiden bliver kun større. Dygtige medarbejdere er afgørende for både vækst og velstand."

"Derfor ønsker vi at genindføre muligheden for uddannelsesløft på 110 procent dagpengesats, der kan være med til at mindske manglen på faglært arbejdskraft. Det er godt for den enkelte, og det er godt for samfundet. Vi har set, at ordningen tidligere har gjort en forskel – for selvfølgelig er økonomien en faktor, når man vælger at kaste sig over en uddannelse og samtidig fx har hus og familie."

"Jeg hæfter mig også ved, at mange vælger at læse til sosu-hjælper og sosu-assistent. Faggrupper som vi i den grad mangler. Jeg håber, at vi ved at genindføre ordningen skaber grobund for, at endnu flere har mod på at vælge en faglært uddannelse."

Mest Læste

Annonce