Tidligere folketingsmedlem Thomas Adelskov skal være formand for Arbejdsmarkedets Feriefond. Foto: Pressemeddelelse, Arbejdsmarkedets Feriefond
Tidligere folketingsmedlem Thomas Adelskov skal være formand for Arbejdsmarkedets Feriefond. Foto: Pressemeddelelse, Arbejdsmarkedets Feriefond

Tidligere folketingsmedlem ny formand for Arbejdsmarkedets Feriefond

Politik

30/6/22 9:17

Jens Asbjørn Bøgen

Den nye formands CV tæller blandt andet en tur i Folketinget og borgmester af to omgange.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har udpeget Thomas Adelskov som ny bestyrelsesformand for Arbejdsmarkedets Feriefond pr. 1. juli 2022.

Thomas Adelskov er medlem af byrådet for Socialdemokratiet i Odsherred Kommune, hvor han er 2. viceborgmester og medlem af Økonomiudvalget. Fra 2013-2017 og 2018-2021 var Thomas Adelskov borgmester i samme kommune.

Tidligere har Thomas Adelskov været socialdemokratisk folketingsmedlem, og bl.a. medlem af Arbejds­markedsudvalget, samt medlem af KL’s bestyrelse og formand for KL’s Socialudvalg.

Karriere med fokus på inklusion og læring

Thomas Adelskov har i sin civile og politiske karriere haft inkluderende fællesskaber og læring som vigtige omdrejningspunkter, og det fokus bringer han med som ny bestyrelsesformand for Arbejds­markedets Feriefond.

Arbejdsmarkedets Feriefond uddeler hvert år 40 mio. kr. til et landsdæk­kende feriehjælpsprogram, som giver vanskeligt stillede familier og børn mulighed for ferie fra en presset hverdag.

”Man skal ikke underkende værdien af ferielejre, hvor deltagerne samarbejder om fælles aktiviteter, afprøver forskellige udfordringer, og får nye legekammerater og netværk, som kan bryde med social isolation samt bidrage positivt til personlig udvikling og social mobilitet. Denne kombination af glæde og gavn er for mig kernen i feriehjælpen, og Arbejds­markedets Feriefond yder en vigtig indsats, jeg glæder mig til at stå i spidsen for”, siger Thomas Adelskov.

Annonce