Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tidligere minister er død efter længere tids sygdom

Politik

18/04/2024 10:38

J. Bøgen

Han blev 94 år.

Den tidligere forsvarsminister og veteranpolitiker Knud Enggaard er sovet stille ind efter længere tids sygdom i en alder af 94 år.

Hans død, der indtraf den 11. april, blev bekræftet gennem en dødsannonce offentliggjort af familien i flere aviser.

Det skriver Ekstra Bladet.

Minister under to statsministre

Knud Enggaard, som var medlem af Venstre, havde en lang karriere i dansk politik, hvor han indtog flere centrale ministerposter under to forskellige statsministre.

Hans politiske karriere strakte sig over flere årtier, hvor han blandt andet tjente som indenrigsminister i Anker Jørgensens SV-regering i 1978 og senere som energiminister og igen som indenrigsminister under Poul Schlüter.

I sine fem år som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde oplevede Enggaard nogle af de mest turbulente perioder i nyere tid, herunder den første Golfkrig og konflikterne på Balkan, hvor danske tropper var involveret i 'Operation Bøllebank'.

34 år i Folketinget

Om sin tid i politik udtrykte Enggaard en gang det følgende:

"Opgaven som minister er at læse problemerne og klare opgaverne. Derfor er det tilfredsstillende også at have med svære opgaver at gøre, hvor der skal lidt kreativitet til."

Før sin tid som minister blev Enggaard første gang valgt ind i Folketinget i 1964 og fortsatte med at tjene indtil 1998, hvorefter han trak sig tilbage fra det politiske liv.

Vi fra redaktionen sender vores varmeste tanker til familie og venner af den afdøde politiker.

Mest Læste

Annonce