Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lurende borgerkrig? Amerikansk politiker beder tilhængere bevæbne sig

Udland

17/04/2024 08:37

J. Bøgen

Ordene faldt under et vælgermøde, hvor hun også viste, hvor man kunne placere sine våben.

Den republikanske amerikanske senatskandidat Kari Lake, en ivrig tilhænger af tidligere præsident Donald Trump, opfordrede tilhængere i Arizona til at bevæbne sig med en Glock-pistol, mens de forbereder sig på, hvad hun kaldte et intenst halvår op til valget den 5. november.

"Vi vil tage Guds rustning på. Så spænder vi måske en Glock på," sagde Lake til et jublende publikum ved et stævne i Arizona søndag.

"Du kan sætte en (Glock) her," sagde hun og rørte ved sin højre hofte. "Og en bagerst eller en foran, hvad end I beslutter."

Hendes kampagne svarede ikke på forespørgsler om kommentarer fra nyhedsbureauet Reuters.

Tabte for to år siden

Lake, 54, søger den republikanske nominering i kapløbet om at erstatte den afgående amerikanske senator Kyrsten Sinema, en demokrat, der er blevet uafhængig. Arizona-konkurrencen vil spille en nøglerolle i at afgøre, om demokraterne holder deres snævre 51-49 senatflertal.

Lake, som er tidligere lokal nyhedsvært, forsøgte også at blive Arizonas guvernør for to år siden, uden held.

Arizona er en såkaldt svingstat, der snævert gik til demokraten Joe Biden ved præsidentvalget i 2020. Den forventes også at spille en afgørende rolle i dette års præsidentvalg.

Lakes kommentarer kom dagen før, Trump sad på anklagebænken i New York på grund af kriminelle anklager, der stammer fra påståede stille pengeudbetalinger til den pornoskuespillerinden Stormy Daniels. Trump har nægtet sig skyldig.

Bruger Trumps ord

Trump har til tider brugt voldelige billeder i sine kampagnebegivenheder, især når han lammet indvandrere og hans modstandere.

Lake advarede tilhængere om, at Trump stod over for "lovmæssig krigsførsel", som henviser til en påstået strategisk brug af retssager, der har til formål at skræmme og hindre en kandidat.

"De næste seks måneder bliver svære," sagde hun og tilføjede, at Trump er "villig til at fortsætte med at kæmpe for os."

"Dette er det øjeblik, vi skal redde vores land. Han er villig til at ofre alt. Jeg er, det er derfor, de kommer efter os," sagde Lake.

Trump-tilhængere angreb den amerikanske hovedstad den 6. januar 2021 i et forsøg på at stoppe certificeringen af ​​Bidens valg, efter at han i en brændende tale i nærheden fortalte dem at "kæmpe som helvede".

Mest Læste

Annonce