Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Var medskyldig til erstatningskrav på 16 milliarder kroner: Scorer kæmpe bonus oven i millionløn

Politik

07/5/22 6:56

Redaktionen

De store bonusser står nærmest i kø i disse år indenfor den offentlige sektor – selv til de embedsmænd, der spillede en afgørende rolle under minkskandalen.

11 milliarder kroner i direkte erstatning til minkavlerne, 3 milliarder kroner i erstatning til følgeerhverv og en udgift på 2 milliarder kroner til nedrivning af anlæg rundt om i landet.

Sådan lød indholdet af den politiske aftale, der sidste år blev offentliggjort i forbindelse med erstatningskravene, som staten forventede at modtage fra minkavlerne, efter at deres virksomheder blev tvangslukket uden lovhjemmel i 2020.

Hvor stor den endelige regning bliver, er dog et godt spørgsmål, da mange minkavlere stadig mangler at modtage deres erstatninger.

Siden har et af de helt store spørgsmål været, hvem der var ansvarlig for de ulovlige nedslagtninger. Fra statsminister Mette Frederiksens side har det igen og igen lydt, at det ikke er hende, fordi ansvaret i stedet skal placeres hos et eller flere fagministerier – og derfor ikke hos Statsministeriet.

Under afhøringerne i Minkkommissionen kort før jul blev det dog slået fast, at ordren om nedslagtningen af minkene i hvert fald delvist kom fra Fødevarestyrelsen. En ordre der var forfattet af blandt andet Camilla Brasch Andersen, som er kontorchef i styrelsen.

Alligevel viser aktindsigter opnået af Journalista.dk, at Camilla Brasch Andersen sikrede sig en stor bonus i 2021 for sit arbejde det forudgående år – hvor hun var medforfatter på kravet om nedslagtningen af minkene. En udbetaling der typisk sker, fordi arbejdsgiveren har været særdeles tilfreds med det udførte arbejde.

Bonussen lød på 80.000 kroner, hvilket i alt medførte at Camilla Brasch Andersen løn stod skatteyderne i 1.138.503 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.