Nye Borgerlige har bestilt en uvildig advokatundersøgelse af minksagen. Foto: Shutterstock
Nye Borgerlige har bestilt en uvildig advokatundersøgelse af minksagen. Foto: Shutterstock

Vild udvikling: Nu kommer der en advokatundersøgelse af minksagen

Politik

13/7/22 2:33

Jens Asbjørn Bøgen

Nye Borgerlige har samlet penge nok til at betale til selv at betale for den uvildige advokatundersøgelse.

Blå blok var mildest talt utilfredse med, at der ikke var flertal for en uvildig advokatundersøgelse af minksagen.

Da det blev kendt, at der ikke var flertal, begyndte Nye Borgerlige en indsamling, hvor danskere kunne donere penge, som skal bruges til at betale for en advokatundersøgelse.

Og nu er der indsamlet penge nok. Det skriver partilederen for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, på Facebook.

Tusindvis af donationer

Ifølge opslaget har tusindvis af danskere samlet doneret mere end de 750.000 kroner, en uvildig advokatundersøgelse har vist sig at koste.

Derfor har Nye Borgerlige nu eftersigende lavet en aftale med advokathuset Lund Elmer Sandager om, at advokaterne skal undersøge, om der er grundlag for at rejse en rigsretssag mod Mette Frederiksen (S) eller andre ministre.

Pernille Vermund skriver videre i opslaget, at det ikke er sikkert, at juristerne kan give et entydigt svar. Det kan også tænkes, at de finder frem til, at Mette Frederiksen har handlet almindeligt uagtsomt, men ikke "groft uagtsomt" - og så vil der ikke være grundlag for at rejse en rigsretssag.

"Men det er det, der er vigtigt at få afprøvet. Jeg synes, vi skylder retsfølelsen og folkestyret at gøre, hvad vi kan for at få sagerne rejst. Hvis der KAN rejses en rigsretssag, så SKAL der rejses en rigsretssag," skriver Vermund i opslaget og tilføjer, at hun forventer, at undersøgelsen kan afleveres til Folketinget i september - altså inden den første samling i Folketinget efter sommerferien.

Pernille Vermunds facebookopslag. Foto: Screendump, Facebook

Pernille Vermunds facebookopslag. Foto: Screendump, Facebook

Annonce