Foto: Shutterstock

Populær pulje for coronaramte erhverv åbner for ny runde

I dag kan virksomheder igen søge Omstillingspuljen. Mere end 300 projekter i hele landet har allerede fået støtte, og forud for næste ansøgningsrunde er der afsat mere end 100 millioner kroner yderligere til puljen.

Omstillingspuljen er finansieret af regeringen og en række af Folketingets partier, som har givet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at udmønte i alt 225 millioner kr. til omstilling. Puljen er rettet mod særligt hårdt ramte erhverv, der skal omstille forretningen på grund af coronakrisen.

I første runde fik over 300 virksomheder tilsammen mere end 100 mio. kr. fra puljen. Der blev givet flest midler til ombygninger og udvikling af digitale løsninger, der skal udvide markedet og forbedre kundeoplevelsen både under og efter Corona.  Restauranter har kunne optimere take-away oplevelsen med nye digitale bestillingsmoduler og bæredygtig udbringning af mad. 

”Vores virksomheder bekræfter igen og igen, at de kan omstille sig i den svære tid. Jeg er rigtig glad for at så mange virksomheder benytter sig af puljen, så de kan få hjælp til at styrke forretningen, udvikle digitale tiltag og grønne initiativer. Corona og dens indgriben i hverdagen er hård kost for vores erhvervsliv, og vi skal give dem de bedst mulige vilkår for at omstille sig til den nye hverdag,” siger fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen.

Erhvervshusene står klar med vejledning og sparring

Omstillingspuljen administreres af Erhvervshus Hovedstaden i et bredt samarbejde med resten af landets tværkommunale erhvervshuse, deres filialer og turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen.

Administrerende direktør i Erhvervshus Hovedstaden, Liselotte Hohwy Stokholm, understreger, at selvom puljen er ment som et særligt løft til oplevelsesbranchen, bl.a. hoteller, restauranter og konferencecentre, er alle virksomheder, der er hårdt ramt af Covid-19-krisen, inviteret til at søge:

”Vi håber på igen at se mange spændende ansøgninger og initiativer fra virksomheder over hele landet. Det vigtigste er, at man har en plan for at ville omstille sin forretning og har visioner for, hvordan man vil navigere og udvikle sig i en ændret markedssituation,” siger Liselotte Hohwy Stokholm.

Omstillingspuljen kan søges indtil den 19. februar og al information om, hvordan man søger og hvilke kriterier, der skal være opfyldt, kan findes på Erhvervshus Hovedstadens website (link). Virksomheder, herunder ansøgere til omstillingspuljen, kan løbende få hjælp og uvildig sparring om deres situation i landets 6 erhvervshuse og deres filialer.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.06.21 Erhvervsliv
  Fødevare tilbagekaldes

  Froneri tilbagekalder Smarties Push Up i æsker á 4 stk., da der er risiko for indhold af ethylenoxid.

 • 10.06.21 Erhvervsliv
  Særlig corona-indsats hjælper ledige

  Mange familier er blevet ramt økonomisk af corona, fordi mor eller far har mistet jobbet. I Rødovre har man sat ind med en ekstraordinær beskæftigelsesindsats. Nu viser tallene, at det har virket - mange er blevet hjulpet til at finde ny beskæftigelse.

 • 09.06.21 Erhvervsliv
  Onlinemøder er en ulempe for kvindestemmer

  Forskere fra SDU og universitetet i Magdeburg har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Ikke alle frekvenser transmitteres fuldt ud, hvilket går ud over især kvinder, som opfattes mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mænds stemmer.

 • 03.06.21 Erhvervsliv
  Vær opmærksom: Nyt initiativ indføres ved Lillebæltsbroen

  En digital tavle og rumlestriber på den ny Lillebæltsbro skal skærpe trafikanternes opmærksomhed, når de kører forbi det igangværende malearbejde på broen og derved forebygge ulykker på stedet.

 • 01.06.21 Erhvervsliv
  Rapport: Danmark er på vej ud af krisen

  Danmark er sluppet nådigere gennem pandemien end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det er særligt på privatforbrug og eksport, at Danmark har klaret sig bedre. Det viser ny vismandsrapport. Det betyder til gengæld også, at vi skal begynde at holde et vågent øje med antallet af faglærte.