En forårsklar bil er en kunst

02/01/2019 13:51

Media Group Danmark ApS

Bilen er en rigtig god ven, når den fungerer optimalt. Den kan til gengæld også være lidt af en udfordring, når der er alt muligt i vejen med den. Derfor er det nu også tid til at gøre din bil forårsklar, hvis du vil have en masse gode ture med din gode kammerat.

Du kan selvfølgelig også udsætte at få tingene gjort, så du til sidst står med en masse unødige problemer og langt højere regninger på noget, du kunne have fikset for længe siden. Besøg eventuelt Autospecialist.dk, og få tjekket op på nogle af de gode tilbud, du kan gøre brug af frem mod foråret. 

Få tjekket de vigtigste elementer 

Der findes mange vigtige dele på en bil, og hvis du skal prioritere dem, så kig på, hvor vigtige de er for sikkerheden. En god tommelfingerregel er, at fælgene ikke er lige så afgørende som bremserne, styrtøjet og lygterne, så hav nu prioriteterne i orden, så du først og fremmest kører sikkert i din bil. Det er både til fordel for dig selv og alle andre på vejene. 

Støddæmperne kan også være en god ting at få tjekket op på. Det er måske noget, man ikke altid får gjort, fordi man frygter for den regning, som kommer. Det er dog slet ikke nødvendigt at skulle betale så store summer for den slags. Se her en pris på udskiftning af støddæmpere og find ud af, at det altså ikke er så galt, som det kan lyde til. 

Skal du på skiferie?

Skal du køre på skiferie i den nærmeste fremtid, så er det ekstra vigtigt at få styr på din bil. Her er det måske ikke forårseftersynet, der skal være fokus på, men derimod nærmere at gøre bilen helt sikker til den hårde tur, den formentlig skal ud på. Skal man til Norge, Sverige eller sydpå til Alperne, kan der vente bilen nogle hårde bjerge at skulle køre over. 

Det bliver ikke mindre hårdt for bilen, at den måske er læsset med folk, grej og forsyninger til ugen. Det giver naturligvis en større belastning på bilen, som man skal tage højde for, når man kører. Derfor er det eksempelvis vigtigt at få tjekket bremserne på forhånd, ligesom man skal have sikret sig, at eksempelvis lufttrykket i dækkene er, som det skal være. 

Når du kører med en fuldt læsset bil, bør du være mere opmærksom, når du kører. Det siger sig selv, at der er længere bremselængde, når der sidder tre mand på bagsædet. Det kan være vigtigt at huske, når man kører i bjerge.

Mest Læste

Annonce