Europe står overfor endnu en sommer fuld med forsinkelser and og aflysninger

05/6/19 9:11

Flyforsinkelser i Europa er mere end fordoblet sidste år, da flyselskaber og air traffic controllers ikke slog EU's mål- derfor er det vigtigt som passager at kende dine rettigheder.

Europas flytrafik steg med 3,8%, men det var nok til at skubbe kontinentets allerede overfyldte himmel til et tippested. For året, i totalt genererede europæiske air traffic controllers 19,1 millioner minutter af forsinkelser på ca. 11 millioner flyvninger kombineret, dobbelt mere end 2019. De mest konsekvente forsinkelser kom i den travle sommersæson.

Jeff Poole, generaldirektør for Canso, som repræsenterer globale flytrafikchefer, sagde, at Sommeren 2019 vil være mindst lige så dårlig som sidste år, Poole tilføjede ”jeg vil gerne være optimistisk, men det tror jeg ikke, jeg kan være. . . Det kommer til at være en hård besked i sommer for at sige til folk: "Ja, vi ved, det er lige så dårligt som sidste år, men se på alt det enorme arbejde, vi har gjort."

Der er to hovedårsager til, hvorfor Europas flyvekontrolsystem ikke har gjort fremskridt: forsinkelser og forstyrrelser forårsaget af strejker, mangel på personale og manglende kapacitet; og et "fragmenteret" nationalt system, hvor lande kontrollerer deres eget luftrum frem for at samle det til et paneuropæisk luftrum.

"Jeg forudser allerede i sommer en perfekt storm igen med forsinkelser, fordi vi ved, at vi ikke har kapacitet i luftrummet i Europa, så det bliver igen en af ​​de forfærdelige somre," sagde Eduardo Santander, administrerende direktør for Den Europæiske Rejsekommission under det årlige topmøde i World Travel & Tourism Council.

Og der er intet passagerene som rejser kan gøre for at fremskynde processen. Forsinkelserne taler til bredere, systematiske problemer med infrastrukturen for flyvekontrol i Europa.

"I gennemsnit, over 750 flyvninger pr. dag havde en forsinkelse på mindst 15 minutter, hvilket er syv procent flere flyvninger sammenlignet med april sidste år," sagde Thomas Reynaert, administrerende direktør for lobbygruppen Airlines for Europa, rapporterede The Independent.

En formindskelse i flykapacitet og bemanding var årsagerne til 60,4% af disse forsinkelser (i minuter), ifølge Eurocontrol, en mellemstatslig organisation af 41 medlemslande, der arbejder for at koordinere lufttrafikstyring blandt Europas forskellige luftfartstjenesteudbydere. Resten af ​​forsinkelserne skyldtes vejr (25,3%) og strejker eller andre arbejdsforstyrrelser (14,3%).

Kontinentet lider også af fragmentering. På trods af koordineringen af ​​lufttrafikstyringen, der ledsages af Eurocontrol, er Europa stadig langt fra at nå EU's mål om at have et fælles europæisk luftrum. I stedet bliver fly, der flyver over kontinentet, passeret blandt flyvekontrolorganer, da de flytter ind i forskellige landenes luftrum.

Som følge af de forskellige flyforsinkelser i hele Europa er det vigtigt at lære om dine flyforsinkelse erstatningskrav som flypassager og hvis du er berettiget for kompensation Der er flere tjenester, der kan hjælpe dig i processen. Et eksempel er Airhelp, som hjælper rejsende til at søge erstatning i tilfælde af forsinkede eller aflyste flyvninger.