Verden skal lære at købe grønt

Allerede i dag begynder miljøminister Ida Auken at føre den kommende Rio-aftale ud i livet med en række initiativer, som skal fremme offentlige bæredygtige indkøb blandt verdens lande. I disse minutter kl. 18 dansk tid afholdes et pressemøde i Rio, hvor Ida Auken med til at lancere et initiativ for at sikre bæredygtige offentlige indkøb globalt.

Sammen med blandt andre Brasilien, Chile, Schweiz, USA og FNs miljøorganisation skal den danske miljøminister bidrage med idéer, inspiration og praktiske erfaringer, som andre lande kan bruge, når de skal omstille til grønne indkøb.

- Med Rio-aftalen bliver der vedtaget et såkaldt 10-års program for bæredygtigt forbrug og produktion. Det går vi nu ud for at omsætte til virkelighed. Offentlige indkøb spiller en enorm rolle for verdensmarkedet, og alene i Danmark køber vi ind for 200 milliarder kroner om året. Med andre ord - det her er en af nøglerne til at omstille verden til en grøn økonomi, siger miljøminister Ida Auken.

Miljøministeren går ind i initiativet for bæredygtige offentlige indkøb med ambitionen om at udarbejde målsætninger for, hvor stor en andel af de offentlige indkøb, der skal være bæredygtige eller grønne.

- Danmark går meget aktivt ind i arbejdet, fordi andre gerne vil lære noget af os. Vi ligger i toppen blandt EU-landene, når det gælder grønne indkøb, og derfor lytter de store spillere som USA og Brasilien til os. Opgaven efter Rio er at bruge alle de muligheder, som aftalen tilbyder, for at sikre en bæredygtig udvikling. Det er det, vi allerede er gået i gang med nu, siger Ida Auken.

Miljøministeriet på DenOffentlige.dk Miljøministeriet
Aktivitet: Artikler: 166 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer