Helle-Marie Taastrøm (th) sammen med de to medarbejdere, der er ansat i mikro fleksjob på Randers Naturcenter.

Randers har stor succes med mikro fleksjob

Velfærd

29/08/2013 10:05

Freja Eriksen

Randers Kommune har oprettet over 40 såkaldte mikro fleksjob til borgere med betydeligt nedsat arbejdsevne, siden ordningen blev etableret før sommerferien. Og erfaringerne fra de første stillinger er gode.

”Jeg har fået nattero. Jeg skal ikke længere spekulere over at få et job, og jeg er blevet en del af et dejligt fælleskab. Det kan simpelthen ikke gøres op i kroner i ører,” fortæller Louise Puggaard.

Louise er den første, som Randers Kommune har ansat i et såkaldt mikro fleksjob. Hun begyndte midt i juni hos Randers Naturcenter.

Mikro fleksjob bidrager til at løse stor udfordring

Siden Louise Puggaard blev ansat, er der oprettet over 40 mikro fleksjob i Randers Kommune. Stillingerne er oprettet på kommunens institutioner, f.eks. på skoler og ældrecentre, hvor de bidrager til serviceforbedringer inden for en lang række områder. Og samtidig bidrager stillingerne til at løse en stor udfordring.

Randers Kommune har nemlig oplevet et stigende antal fleksjobbere, som ikke kan finde et arbejde. Derfor vedtog arbejdsmarkedsudvalget før sommerferien en plan for at få dem tilbage på arbejdsmarkedet.

Efter planen skal der oprettes i alt 100 mikro fleksjob i kommunen. Stillingerne er på få timer om ugen og tiltænkt de ledige fleksjobbere, som har betydeligt nedsat arbejdsevne og ikke har fundet et arbejde på det private arbejdsmarked.

To i mikro fleksjob på Randers Naturcenter

Randers Naturcenter var først i kommunen til at benytte sig af ordningen. Her er to medarbejdere ansat i mikro fleksjob.

”Jeg er meget glad for ordningen. Vi har ikke økonomi til at ansætte en medarbejder på almindelige vilkår, men med den nye ordning har vi fået råd til ekstra hjælp. Vi har to ansat i mikro fleksjob, og de hjælper os med at udføre mange opgaver. Kirsten Sørensen er vores plantedame. Hun har grønne fingre og ordner for eksempel vores krukker. Louise Puggaard tager sig af service i forhold til publikum. Hun står i receptionen og tager imod gæster og er desuden uddannet teknisk tegner, så hun har også lavet vores skilte,” fortæller Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

For de nye medarbejdere på Randers Naturcenter giver mikro fleksjobbet både begejstring og lettelse.

”I den tid, jeg var ledig, var jeg i praktik 4 eller 5 steder, og det var hårdt. Nu har jeg fundet en god arbejdsplads, hvor jeg kan mærke, at de har brug for mig, og jeg gør en forskel,” fortæller Kirsten Sørensen.

Mikro fleksjob drejer sig om at finde en individuel løsning, hvor der tages hensyn til medarbejderens begrænsede arbejdsevne.

”Som leder skal man spotte opgaverne og få dem kombineret med det rigtige menneske. Jeg kendte både Louise og Kirsten fra før, så det var nemt for mig at sætte dem i gang. Og jeg er utrolig glad for den ekstra hjælp, de giver os,” slutter Helle-Marie Taastrøm.

I tråd med fleksjob- og førtidspensionsreform

Ifølge Randers Kommunes plan skal der oprettes og besættes 80 fleksjob inden udgangen af 2013, og Randers Kommune er godt på vej.

”Jeg er utrolig glad for, at ordningen er kommet så godt fra start. Som samfund har vi en stor forpligtigelse til at skabe et rummeligt arbejdsmarked, hvor der også er plads til mennesker med begrænset arbejdsevne. Mange, der er godkendt til fleksjob, har en stor arbejdsidentitet og lyst til at bidrage, og dét at have et arbejde har stor betydning for den enkeltes livskvalitet. Derfor glæder jeg mig meget over, at vi allerede nu har hjulpet et stort antal i arbejde. Og jeg er overbevist om, at vi nok skal nå op på 80 inden året er omme” siger Leif Gade, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Randers Kommunens plan med at oprette mikro fleksjob er i tråd med regeringens fleksjob- og førtidspensionsreform. Reformen betyder kort, at borgere med en lille arbejdsevne ikke længere vil blive ”parkeret” på en førtidspension.

Læs mere om fleksjob her

 

Mest Læste

Annonce