Billede af molen ved Nørre Vorupør. Foto: Shutterstock

Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

De fem, der modtager medaljen i dag, er:

Bådfører Knud Andersen, bådmand Anders Christian Thomsen, bådmand Eric Andersen, bådmand Ulrich Korsgaard Thomsen og bådmand Nicolai Rimmer Olesen ved Kystredningstjenesten ved 3. Eskadre i Søværnet.

De fem mænd ydede en enestående og anerkendelsesværdig indsats i forbindelse med en redningsaktion ved molen i Nørre Vorupør i februar 2020.

Her udviste de frivillige redningsmænd ekstraordinært mod og handlekraft ved at redde en mor og et barn, som var skyllet i vandet under en stærk storm. Alt samme med risiko for eget liv og førlighed.  

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Danskernes sikkerhed og tryghed hviler på den utrættelige indsats, som de ansatte og frivillige på Forsvarsministeriets område yder hver eneste dag. De fem redningsmænd har udvist et helt særligt heltemod og sat sig selv til side for at hjælpe andre. De traf en hurtig og modig beslutning og sprang i vandet på en kold februardag for at redde en mor og hendes barn. Det fortjener i den grad anerkendelse.”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.

 • 26.05.21 Ledelse
  Sundhedsministeriet ansætter ny direktør for Lægemiddelstyrelsen

  Det er en erfaren leder med et stort kendskab til sundhedsvæsenet, medicinsk forskning og life science, der tiltræder stillingen som direktør for Lægemiddelstyrelsen den 15. august 2021.