Regeringen spiller hasard med unges fremtid

Regeringens forslag til en reform af det merkantile grundforløb er dybt problematisk – både for virksomhederne og for den enkelte elev, mener Dansk Erhverv.

Den kommende reform af erhvervsuddannelserne vil gå hårdt ud over især det merkantile grundforløb, hvis regeringens forslag bliver til virkelighed. Det mener erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, der repræsenterer størstedelen af de kontor-og detailhandelsvirksomheder, der aftager elever fra handelsskolernes merkantile grundforløb.

”Regeringens model lægger op til en markant nedskæring i timeantallet, og det vil uden tvivl resultere i elever, der ikke er klædt fagligt på, og ikke kan klare de daglige udfordringer ude i butikkerne og på kontorerne,” siger uddannelseschef i Dansk Erhverv Svend Berg.

Regeringens model bør genovervejes
Regeringens model indebærer blandt andet, at elever, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, får et grundforløb på 40 uger – hvor de i dag får 76 uger. Men elever, der ikke kommer direkte fra folkeskolen, får kun 20 uger på et grundforløb – det gælder cirka to tredjedele af alle elever. Helt konkret vil det betyde, at eleverne mister 660 timer, svarende til 880 lektioner.

”En frisørelev får ikke lov at klippe hår på kunderne første dag, og en elektrikerelev sætter ikke nye stikkontakter i første dag, men HG-eleverne skal kunne møde kunderne fra dag ét, vejlede dem og give ordentlig service, og derfor er det dybt problematisk, at deres uddannelse nu forringes så kraftigt,” siger han.

”Virksomhederne har brug for fagligt kvalificerede elever og medarbejdere, og det rekrutteringsgrundlag er i fare, når man slagter det merkantile grundforløb. Derfor håber vi virkelig, at forhandlingspartierne genovervejer den model, som regeringens har foreslået,” siger Svend Berg.

Dansk Erhverv på DenOffentlige.dk Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Dansk Erhverv repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og ...
Aktivitet: Artikler: 70 | Events: 1 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også