Regeringen tavs om privat drift af folkeskoler

Vestager vil udbygge samarbejdet mellem det offentlige og private, men tager ikke stilling til nyt forslag.

Hvis de offentlige kroner skal bruges bedst muligt, så bør private firmaer få lov til at byde ind på at drive alt fra folkeskoler og gymnasier til børnehaver og vuggestuer.

Sådan lyder den senest anbefaling fra regeringens egen Produktivitetskommission.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har udsendt en skriftlig kommentar om Produktivitetskommissionens anbefaling. Her tager hun dog ikke konkret stilling til forslaget:

- Vi er meget optaget af at udvikle og udbygge samarbejdet mellem offentlige og private aktører over alt, hvor det er hensigtsmæssigt.

- Vi følger naturligvis udviklingen i konkurrenceudsættelsen i kommuner og regioner og vil derfor samlet vurdere de mange forslag, som er kommet fra Produktivitetskommissionen, siger Margrethe Vestager i pressemeddelelsen.

Ifølge Produktivitetskommissionen bør det offentlige sende langt flere opgaver i udbud, så private får mulighed for at byde ind på driften - også på områder, hvor det ikke er muligt i dag.

- Ved udbud er det ikke afgørende, om det er en privat eller en offentlig aktør, der får opgaven. Det afgørende er, at opgaven bliver udsat for konkurrence.

- Det er dén, der får leverandørerne til at være effektive, siger kommissionens formand, Peter Birch Sørensen, i en pressemeddelelse.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har ikke ønsket at kommentere anbefalingerne, men henviser til Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

Emneord: Produktivitet, Margrethe Vestager, Folkeskolen, OPS
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også