Region Hovedstaden underskriver klimaaftale med Danmarks Naturfredningsforening

Region Hovedstaden har netop indgået en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimaregion. Med aftalen forpligter regionen sig til at reducere CO2 udledningen fra hospitaler og egne virksomheder med mindst 2 % om året.

Aftalen betyder, at regionen fortsætter den store indsats med at reducere CO2-udledningen. Blandt andet har man allerede systematisk skiftet til energibesparende belysning, etableret solcelleanlæg og investeret 1 mia. kr. i energieffektiviseringer fordelt på 1,2 mio. m2 hospitalsareal.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding underskriver aftalen i dag.

- Mens staten taler, så handler regioner og kommuner. Region Hovedstaden har længe gået forrest ift. grøn omstilling, udbredelse af elbiler og nedbringelse af CO2-udledningen – også længere end Folketinget har forpligtet os til. For vi tror på grøn omstilling, både fordi vi vil efterlade en bedre klode til fremtidens generationer og fordi vi tror på, at det er den udvikling, der skal til for at få Danmark i førersædet, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding glæder sig også over aftalen, og understreger at CO2 besparelser også er økonomisk sund fornuft i langt de fleste tilfælde.

- Jeg er virkelig glad for, at Region Hovedstaden skriver under som den anden klimaregion. Det betyder noget, at en stor offentlig aktør går foran, og viser ansvar og leverer konkrete CO2 reduktioner. Der er brug for et træk i hele samfundet, når vi i Danmark skal reducere med 70% i 2030, siger Maria Reumert Gjerding.

Regionsrådet godkendte aftalen tirsdag d. 25, og dermed fortsætter regionen det store arbejde med at nedbringe CO2 udledningen fra regionens hospitaler.

Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også