Hvordan vælger du det optimale arbejdstøj til svejsning?

Ledelse

26/1/18 8:25

Berendsen Textil Service A/S

Svejsere står overfor adskillige risici i hverdagen – som UV-lys, stråling, gnister, lysbuer, flammer, varme, strøm og stænk af kemikalier og syre. Vores eksperter giver her 6 gode råd til, hvordan du vælger den mest optimale løsning.

Svejsere står overfor adskillige risici i hverdagen – som UV-lys, stråling, gnister, lysbuer, flammer, varme, strøm og stænk af kemikalier og syre. Her kan du læse 6 gode råd fra vores eksperter om, hvordan du kan vælge svejsetøj, som giver dine medarbejdere optimal beskyttelse og bevægelighed under svejsningen – og samtidig sikrer, at din virksomhed mindsker antallet af arbejdsskader og opfylder myndighedernes krav.

1. Bliv opdateret på lovkravene i standarderne EN ISO 11611 og EN ISO 11612

Hvis du skal vælge optimalt arbejdstøj til svejsere, skal du være bekendt med standarderne: EN ISO 11612 (varme- og flamme-spredning) og EN ISO 11611 (svejsning). Arbejdstøj, der er produceret ud fra EN ISO 11611, giver beskyttelse under svejsearbejdet og opfylder denne standard. Men selvom I har indkøbt det optimale tøj, skal I være opmærksom på, at de brandhæmmende egenskaber kan gå tabt, hvis der opstår et større uheld… Så vær sikker på, at tøjet bliver vasket og tørret korrekt, og at I bruger det optimale vaskemiddel. Vi vil også anbefale, at I tjekker tøjets kvalitet efter hver vask.

2. Vælg et materiale af høj kvalitet

Materialevalget er essentielt, når det gælder brandhæmmende tøj. Du skal f.eks. overveje, om du skal vælge imprægneret arbejdstøj. Sørg også for, at materialet bevarer de beskyttende egenskaber ved at vedligeholde tøjet korrekt. Det gælder også for arbejdstøj, der udelukkende er produceret af brandhæmmende fibre som f.eks. Aramid-fibre. Hvis dine medarbejdere også tit er udsat for varme og stænk foran på kroppen, kan du f.eks. overveje at vælge arbejdstøj, som er lavet af åndbart materiale i ryggen – det kan bl.a. sikre, at jeres medarbejdere opnår en langt større komfort og åndbarhed, og derved opnår en større effektivitet i arbejdet.

3. Vær opmærksom på de antistatiske egenskaber

Hvis I arbejder i områder med risiko for eksplosion, kan friktion og bevægelse være en kilde til antænding. I de tilfælde anbefaler vi brandhæmmende arbejdstøj med antistatiske egenskaber, som opfylder EN 1149-5-standarden. Antistatisk arbejdstøj standser den elektriske ladning, så det mindsker risikoen for gnister – og samtidig risikoen for brand eller eksplosion. På den måde kan I også beskytte jeres medarbejdere mod alvorlige arbejdsskader og sygefravær – og undgå produktionsstop i virksomheden.

4. Vælg arbejdstøj med en beskyttende coating, hvis I har behov for det

Skal arbejdstøjet ikke kun beskytte dine medarbejdere mod varme og brand – men også mod kemikalier og syre? Så skal I vælge brandhæmmende arbejdstøj med en beskyttende coating (f.eks. en brandhæmmende finish), som beskytter dine medarbejdere mod stænk af kemikalier og syre. De flydende masser kan ikke trænge igennem overfladen og glider nemt og sikkert af stoffet.

5. Vedligeholdelse og reparation

Både arbejdstøjets fluorcarbon-finish, brandhæmmende og antistatiske egenskaber skal jævnligt efterses og vedligeholdes. For selvom du har valgt det optimale tøj, kan beskyttelseseffekten gå tabt efter hundredvis af arbejdstimers brug – og så lever tøjet ikke længere op til standarden. Så giv også det tøj, der er i brug, et jævnligt eftersyn for at tjekke, om stoffets egenskaber stadig er intakte? Opfylder tøjet fortsat standarderne? Eller er der noget tøj, som er gået i stykker – for så er det vigtigt, at I får repareret eller udskiftet det omgående.

6. Involver dine medarbejdere i valget af arbejdstøj

Valget af arbejdstøj bliver tit truffet bag et skrivebord. Den sikkerhedsansvarlige anbefaler en bestemt type beskyttelsestøj, f.eks. fordi tøjet lever op til specifikke standarder. Men så kan det ske, at medarbejderne er mindre begejstrede for tøjet, så de ikke gør brug af det i hverdagen – og så får de ikke den nødvendige beskyttelse. Ved at involvere alle medarbejderne rettidigt i indkøbsprocessen, kan I sikre jer, at det valgte tøj fungerer i praksis til de opgaver, de udfører, så tøjet ikke bare bliver liggende i skabet.

Svejsere står overfor adskillige risici i hverdagen – som UV-lys, stråling, gnister, lysbuer, flammer, varme, strøm og stænk af kemikalier og syre. Her kan du læse 6 gode råd fra vores eksperter om, hvordan du kan vælge svejsetøj, som giver dine medarbejdere optimal beskyttelse og bevægelighed under svejsningen – og samtidig sikrer, at din virksomhed mindsker antallet af arbejdsskader og opfylder myndighedernes krav.

Vil du have flere gode råd om at vælge det optimale arbejdstøj til svejsning? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: [email protected] – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.