Henrik Nord medlem af Den Lokalpolitiske Tænketank

Politik

27/01/2014 07:00

Freja Eriksen

Henrik Nord, gruppeformand for Radikale Venstre i København, er nu også medlem af en nydannet lokalpolitisk tænketank. Her vil han tage livtag med lokalpolitikerens arbejde, som "selv efter syv års kommunalpolitisk erfaring kan være nyt og overvældende."

Politikere fra flere partier, kommuner og regioner har netop dannet en lokalpolitisk tænketank. Den nye tænketank skal tilføre lokaldemokratiet mere nerve, øget opmærksomhed og bidrage til debatten om lokalpolitikernes arbejdsvilkår. En af de 16 lokal- og regionalpolitikere i tænketanken er Henrik Nord.

Henrik Nord er gruppeformand for Radikale Venstre på Københavns Rådhus og medlem af kommunens økonomiudvalg og socialudvalg. 

”Selvom jeg har syv års kommunalpolitisk erfaring fra først Værløse og senere Furesø Kommune, er det stadig nyt og overvældende at begynde i en kommunalbestyrelse,” fortæller han.

Henrik Nord arbejder til daglig med selvejende ældreboliger i hele landet og er Cand. Polit. 

"Som politiker har jeg fokus på at København skal være for alle – uanset alder, hudfarve og indkomst. Selvom København er landets største kommune, skal både børn, unge og ældre føle sig trygge – både i nærmiljøet, på skolevejen, og de skal have den bedst mulige service," siger Nord.  

Initiativet til Den Lokalpolitiske Tænketank er taget af Mediehuset DenOffentlige, der forener aktører i og omkring den offentlige sektor om information, videndeling og netværk. Målet er blandt andet at give lokalpolitikken en stærkere stemme i den nationale debat.

“Med Den Lokalpolitiske Tænketank har vi nu 16 stærke politikere som Henrik Nord fra flere partier, kommuner og regioner, der vil styrke deres egen og deres kolleger stemme i den nationale debat de kommende år. Det kan forhåbentlig bidrage til, at der under og efter næste valg er betydeligt mere fokus på lokaldemokratiets mange styrker og muligheder,” siger chefredaktør for DenOffentlige.dk, Nick Allentoft.

Henrik Nord vil i den kommende valgperiode fortælle om sit lokalpolitiske arbejde, sine udfordringer og erfaringer på netmediet DenOffentlige.dk. Tænketanksmedlemmerne vil sammen fastlægge initiativer og udspil.

 

Mest Læste

Annonce