Hovedstaden henter ny direktør i Nordjylland

Ledelse

20/11/18 9:06

Nick Allentoft

Region Hovedstaden har fundet afløseren for Hjalte Aaberg, der meldte sin afsked tidligere på året. Han har erfaring fra centraladministrationen.

Efter en længere ansættelsesproces har et enigt ansættelsesudvalg i Region Hovedstaden besluttet at pege på Svend Særkjær som ny regionsdirektør i Region Hovedstaden. Han afløser Hjalte Aaberg, hvis kontrakt udløber ved årets udgang.

- Svend Særkjær kender sundhedsvæsnet rigtig godt, og han forstår om nogen regionernes arbejde. Han vil være med til at udvikle organisationen fra første dag og hjælpe med til at skabe et mere menneskeligt sundhedsvæsen, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fire år i Region Nordjylland
Svend Særkjær har siden 2015 været regionsdirektør i Nordjylland og har inden da haft en lang karriere i forskellige ministerier og erfaring fra forskellige lederstillinger, heraf seks år som afdelingschef i Sundhedsministeriet.

Regionerne har deres egen sektion

Regionerne spiller en central rolle for hele sundhedsområdet. Derfor samler vi alle historier om og fra regionerne og sundhedsområdet på en selvstændig sektion lige her.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, og jeg kommer til at bruge en masse knofedt på at lære folk at kende i og omkring Region Hovedstaden. Jeg har ikke en færdig slagplan med under armen, for jeg vil lægge vægt på først at tale med dem, der har noget på hjerte, det være sig klinikere, ledere, organisationer, kommuner, politikere eller andre. Jeg er overbevist om, at det vil skabe resultater til gavn for patienterne og borgerne, hvis vi kan reducere afstanden og øge samklangen mellem medarbejdere, ledere og politikere, siger Svend Særkjær.

Den rette mand til opgaven
Svend Særkjær er 50 år, uddannet Cand. Scient. Pol. fra Aarhus Universitet i 1995 og bosat i København med sin familie.

- Svend er dygtig til at binde folk sammen. Det er særligt vigtigt i Region Hovedstaden, hvor vores omkring 45.000 ansatte arbejder på at give os, der bor her i Hovedstaden et trygt sundhedsvæsen. Vi har været gennem mange forandringer, og vi skal gennem endnu flere, efterhånden som vores nye hospitalsbyggerier står færdige. Det kræver en god og tæt dialog med medarbejderne og borgere, og det er jeg sikker på, at Svend Særkjær er den rette mand til, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fakta om Svend Særkjær:

  • 2015-2018: Regionsdirektør i Region Nordjylland
  • 2011-2015: Afdelingschef Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
  • 2009-2011: Afdelingschef Indenrigs- og Sundhedsministeriet
  • 2007-2009: Kontorchef Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
  • 2004-2007: Sekretariatschef Indenrigs- og Sundhedsministeriet
  • 1994-2004: Fuldmægtig og konsulent i forskellige ministerier herunder Finansministeriet
  • Cand. Scient. Pol (1995) fra Aarhus Universitet
  • MA International Relations, Australian National University (1992)
  • 50 år og gift med sygeplejefaglig vicedirektør Lone Bjørklund, Holbæk Sygehus, far til to piger

Fakta om stillingen som regionsdirektør for region Hovedstaden

  • Svend Særkjær er ansat i Region Hovedstaden på åremålsvilkår gældende fra den 1.1.2019 til den 31.12.2023.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.