Region Hovedstadens koncerndirektør Jens Gordon Clausen tiltræder primo 2015.
Region Hovedstadens koncerndirektør Jens Gordon Clausen tiltræder primo 2015.

Ny koncerndirektør i Region Hovedstaden

Ledelse

20/11/14 11:19

Nick Allentoft

Region Hovedstaden har fundet sin nye koncerndirektør. Afdelingschef fra Finansministeriet skal afløse Morten Rand Jensen, der går på pension i begyndelsen af 2015.

Det bliver en mand med stor erfaring fra Finansministeriet, som fra 19. januar 2015 sætter sig i stolen som ny koncerndirektør i Region Hovedstaden. 

Regionsrådet har vedtaget at ansætte 38-årige Jens Gordon Clausen, som gennem en årrække har beklædt poster i Finansministeriet, senest som afdelingschef fra 2009, hvor han blandt andet har haft ansvaret for den regionale og kommunale økonomi. Før da var han kontorchef fra 2006 til 2009, og han blev ansat i Finansministeriet i 2002. 

Jens Gordon Clausen er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har en mastergrad i politisk økonomi fra London School of Economics. 

Nuværende koncerndirektør går på pension 
Region Hovedstadens koncerndirektion består af en regionsdirektør og to koncerndirektører, som fungerer som en samlet koncerndirektion. 
Den ene koncerndirektør, Morten Rand Jensen, går på pension i løbet af foråret 2015 og afslutter en række løbende opgaver efter ansættelsen af Jens Gordon Clausen. 

- Det er en rigtig spændende mulighed, der har åbnet sig, og jeg ser meget frem til at indgå i Region Hovedstadens overordnede ledelse og være med til at finde svar på de udfordringer, som Danmarks største sundhedsvæsen står overfor i de kommende år, siger Jens Gordon Clausen. 

Ansættelsen glæder også regionsdirektør Hjalte Aaberg. 

- Fremtiden for Region Hovedstaden byder både på store sammenlægninger af hospitalsledelser, nye behandlinger og økonomiske udfordringer. Vi investerer milliarder af kroner i nybyggerier, og arbejder også for at sikre bedre infrastruktur og skabe ny vækst. Jeg er sikker på, vi fået den rigtige mand til at være med til at gøre den fremtid så god som mulig for både borgere og ansatte i vores region, siger regionsdirektør Hjalte Aaberg 

Region Hovedstaden har ca. 40.000 ansatte, og det samlede budget er på omkring 39 milliarder kroner. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.