Region Hovedstaden underskriver klimaaftale med Danmarks Naturfredningsforening

Bæredygtighed

28/6/19 12:49

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har netop indgået en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimaregion. Med aftalen forpligter regionen sig til at reducere CO2 udledningen fra hospitaler og egne virksomheder med mindst 2 % om året.

Aftalen betyder, at regionen fortsætter den store indsats med at reducere CO2-udledningen. Blandt andet har man allerede systematisk skiftet til energibesparende belysning, etableret solcelleanlæg og investeret 1 mia. kr. i energieffektiviseringer fordelt på 1,2 mio. m2 hospitalsareal.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding underskriver aftalen i dag.

- Mens staten taler, så handler regioner og kommuner. Region Hovedstaden har længe gået forrest ift. grøn omstilling, udbredelse af elbiler og nedbringelse af CO2-udledningen – også længere end Folketinget har forpligtet os til. For vi tror på grøn omstilling, både fordi vi vil efterlade en bedre klode til fremtidens generationer og fordi vi tror på, at det er den udvikling, der skal til for at få Danmark i førersædet, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding glæder sig også over aftalen, og understreger at CO2 besparelser også er økonomisk sund fornuft i langt de fleste tilfælde.

- Jeg er virkelig glad for, at Region Hovedstaden skriver under som den anden klimaregion. Det betyder noget, at en stor offentlig aktør går foran, og viser ansvar og leverer konkrete CO2 reduktioner. Der er brug for et træk i hele samfundet, når vi i Danmark skal reducere med 70% i 2030, siger Maria Reumert Gjerding.

Regionsrådet godkendte aftalen tirsdag d. 25, og dermed fortsætter regionen det store arbejde med at nedbringe CO2 udledningen fra regionens hospitaler.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.