Der er læger i alle nordjyske sundhedshuse

Ledelse

09/12/2015 14:52

Nick Allentoft

Der praktiserer nu, hvad der svarer til 11 læger i de fire nordjyske sundhedshuse, der er åbnet i løbet af de seneste to år. Flere læger starter praksis fra nytår.

Fra september 2013 til marts 2015 er fire helt nybyggede sundhedshuse åbnet rundt om i Nordjylland. Der bliver gradvist mere og mere aktivitet i sundhedshusene i Hurup, Pandrup, Brønderslev og Sæby, og i dag praktiserer der i alt, hvad der svarer til 11 alment praktiserende læger og speciallæger og yderligere 3 på vej fra årsskiftet.

- Mange borgere har deres gang i husene og gør brug af sundhedstilbuddene. 4 praktiserende læger, der driver klinik under overenskomsten, har valgt at flytte ind i husene. Husene har også tiltrukket privatpraktiserende speciallæger, ligesom der er udbudslægeklinikker drevet af private firmaer og kommunale funktioner i husene. Derudover starter 3 speciallæger op fra årsskiftet, siger Ulla Astman, regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Læs også: Sundhedshuse samler støv

En investering i fremtiden

Men husene bliver ikke fyldt op hen over en nat. Eksempelvis er det ikke sikkert, at en ung praktiserende læge straks ville kunne etablere sig i et af husene, hvis vedkommende henvendte sig i dag. Der skal først være et ledigt ydernummer i området, og lægen skal have masser af praktiske ting på plads.

- Sundhedshusene er en investering i fremtiden, og regionen står selvfølgelig klar til at hjælpe, hvis en læge ønsker at nedsætte sig i et af husene. Alle husene er forholdsvis nye, og det er regionens erfaring, at det tager tid at fylde sundhedshuse op. Det gælder både i de nyetablerede huse og i tidligere regionale sundhedshuse som f.eks. Jammerbugt Sundhedshus i Brovst, Behandlerhuset Dokken i Thisted og Behandlerhusene i Øster Jølby og Nykøbing på Mors, der alle er helt eller næsten helt fyldte, siger Ulla Astman.

Husene er hovedsageligt tænkt til at huse alment praktiserende læger og speciallæger, som det er vanskeligt at rekruttere til Nordjylland. Der er desuden netop åbnet op for, at andre sundhedsprofessionelle som eksempelvis fysioterapeuter kan leje sig ind i husene.

Fakta om de enkelte huse

Sundhedshus Hurup

-       Huset på ca. 1.650 kvm er ejet af regionen blev taget i brug september 2013

-       Ca. 160 kvm er udlejet til en praktiserende læge, der arbejder på at etablere samarbejdspraksis med endnu en praktiserende læge

-       Ca. 190 kvm er udlejet til kompagniskab med to praktiserende læger

-       140 kvm er udlejet til Falck Lægehuse, der driver en almen praksis klinik efter udbud jf. sundhedsloven. Klinikken er normeret til 1 læge og betjener ca. 1.600 patienter

 

Sundhedshus Pandrup

-       Huset på ca. 1.650 kvm er ejet af regionen og blev taget i brug september 2013

-       Ca. 600 kvm er udlejet til Nordic Medicare, der driver en almen praksis klinik efter udbud jf. sundhedsloven. Klinikken er normeret til 5 læger og betjener ca. 9.000 patienter

 

Sundhedshus Sæby

-       Huset på ca. 2.800 kvm er ejet af regionen og Frederikshavn Kommune i fællesskab og blev taget i brug september 2014

-       Ca. 100 kvm er udlejet til en praktiserende læge

-       Ca. 200 kvm er pr. 1. januar 2016 udlejet til en ny øjenlægeklinik med en privatpraktiserende øjenlæge

-       Ca. 1.300 kvm benyttes til det kommunale sundheds- og træningsområde

 

Brønderslev Sundhedshus

-       Huset på ca. 5.250 kvm er ejet af regionen og Brønderslev Kommune i fællesskab og blev taget i brug marts 2015

-       Ca. 350 kvm er udlejet til en privatpraktiserende øre-næse-hals speciallæge

-       Ca. 450 kvm er pr. 1. januar 2016 udlejet til en ny øjenlægeklinik med to privatpraktiserende øjenlæger

-       Ca 1.500 kvm benyttes til det kommunale sundheds- og træningsområde

 

Mest Læste

Annonce