Flest muligt millioner til nybyggeri på sygehusene

29/4/13 10:08

Region Sjælland

Slagelse Sygehus skal udvides for 431 millioner kroner og Nykøbing F. Sygehus for 228 millioner kroner.

Flest muligt penge skal gå til nybyggeri fremfor at renovere på gamle sygehusbygninger - og byggeplanerne skal holde muligheden for yderligere udvidelser i fremtiden åben.

Region Sjælland har nu for alvor sat skub i planlægningen af de to byggerier, der skal opgradere de to sygehuse til moderne akutsygehuse. Regionsrådet har godkendt byggeprogrammerne og frigivet de første millioner til projekteringen.

Slagelse Sygehus udvides med et nybyggeri på 15.000 kvadratmeter for 350 millioner kroner. Den nye bygning skal medvirke til at samle de akutte funktioner og skabe plads til gynækologi, fødsler og en børneafdeling på Slagelse Sygehus. En del af de ældre sygehusbygninger skal renoveres for 25 millioner kroner, og der skal købes medicoteknik, it og inventar for cirka 56 millioner. I alt 431 millioner kroner. Byggeriet forventes i gang i 2015 og afsluttet i 2017.

På Nykøbing F. Sygehus satses nu også i højere grad på at bygge nyt fremfor at modernisere sygehusbygningerne fra 1950’erne. Planen er at opføre en ny sengebygning på 6700 kvadratmeter for 158 millioner kroner. Det står fast, at sygehuset får en ny intensiv afdeling, og der forventes derudover at blive plads til to-tre moderne sengeafdelinger i nybyggeriet. Det eksisterende sygehus moderniseres for 36 millioner kroner, der blandt andet skal gå til at skabe bedre forhold for patienterne i akutafdelingen, på sengeafdelingerne og i forhallen. Der er afsat 34 millioner kroner til medicoteknik, it og inventar. I alt 228 millioner kroner. Byggeriet forventes i gang i 2015 og afsluttet i 2016.

En vigtig pointe i planlægningen er at sikre, at begge sygehuse senere kan udvides yderligere. Derfor er de næste faser for udbygningen allerede skitseret.​​

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.