RU-formand: Sæt EU på menuen til aftensmaden

EU er overalt i vores hverdag, men fylder meget lidt i vores samtaler. Så lad os sætte os sammen, nyde et godt måltid og tale om, hvilket EU vi ønsker.

EU vedrører dig, mig og os alle sammen – men vi taler desværre alt for lidt om den store betydning, det europæiske samarbejde har for os. Der er mange, der siger, at EU er fjernt og distanceret – det skal vi lave om på.

Så hvad med at sætte lidt EU på middagsmenuen i dit eget hjem i aften? 

Maden er et godt sted for både store og små samtaler – og tænk engang, hvor stor indflydelse EU har på vores måltid. Regler, rammer og lovgivning for fødevarer sikres på europæisk plan for at garantere os kvalitetsvarer, der er produceret under hensyn til både vores sundhed, dyrevelfærd og miljøet. Så når du står i supermarkedet og fylder varerne i kurven, ved du, at de alle lever op til en lang række minimumsstandarder. Det giver da god appetit, gør det ikke? 

Europabevægelsen Blog

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på DenOffentlige. Se andre indlæg her

Her bidrager en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde til at styrke debatten om EU.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Snakken over aftensmaden kunne også krydres med spørgsmålet om, hvad vi helst ser, at EU skal sætte på menukortet fremover: En konsekvent indsats for at begrænse klimaforandringerne? En fælles fordelingsnøgle som svar på flygtningekrisen? Mere retsligt samarbejde og et farvel til danske forbehold? Er mere af det hele opskriften på et stærkere, grønnere, rigere og friere Europa? Eller skal der helt andre boller på suppen? Kunne vi helst tænke os en model, hvor hver mand passer sin egen tallerken? Eller hvor alle medbringer en ret til den fælles buffet og vi efterfølgende deles om opvasken? 

For at få det bedste og bredeste samarbejde i Europa, skal EU være noget vi taler om, debatterer og diskuterer aktivt. EU kan kun blive bedre, når vi alle sammen bidrager til at dele vores håb, vores bekymringer og vores visioner. Derfor må vi sørge for at gøre EU til et mere spiseligt samtaleemne! Så tag engang og hør din roomie, mand, kone, kæreste eller hvem du nu deler bord med i aften: Hvilket Europa drømmer du om? Hvis det var jer, der stod for den store, sammenkogte ret af 27 landes politiske fællesskab, hvad ville I så putte i? Er der nogle af de eksisterende ingredienser, der giver allergiske reaktioner og bør tones ned? Så er der da noget at arbejde med!

Få inspiration til at komme i gang med den gode samtale om EU over middagsbordet med dilemmaer fra 1001 Hjem. Læs mere her: vivileuropa.dk/1001-hjem/ 

Emneord: 050618, Europabevægelsen, EU, Radikal Ungdom, Sigrid Friis Proschowsky, Fødevarer, Europa
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også